Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mljac...

Dubai: Najskuplji kolač od zlata cijeli je jestiv

golden cake (1)
nnn
16.07.2012.
u 13:50

Napravljen je od dvadesettrikaratnog jestivog zlata, zrna vanilije iz Ugande, kakaa iz Italije i organskog brašna iz Velike Britanije, a jede se zlatnom žličicom

Slastičarnica "Bloomsbury’s" iz Dubaija "ispekla" je najskuplji kolač na svijetu – zlatni feniks. Slatkiš je napravljen od dvadesettrikaratnog jestivog zlata, zrna vanilije iz Ugande, kakaa iz Italije i organskog brašna iz Velike Britanije, a jede se zlatnom žličicom. Za njega valja izdvojiti oko 1000 američkih dolara, a za izradu je potrebno 48 sati prije nego ga se može degustirati.

– I prije smo proizvodili vrlo skupe kolače, no ovaj je jedinstven jer je u potpunosti jestiv. Oni su bili punjeni dijamantima i drugim skupim predmetima koji se nisu mogli probaviti – kazali su u slastičarnici.

 

Komentara 3

GL
glupkostup
15:15 16.07.2012.

gdje se to može kupiti ? ... baš mi se jede nešto slatko ...

CV
cvijece
21:01 16.07.2012.

Kakao uz Italije!!!?Prvi glas.

AN
ančica
21:27 16.07.2012.

gdje se u Italiji uzgaja kakao, molim vas da nas obavijestite kako bi i mi ga mogli zA naše potrebe nabaviti hvala, inače volim jako peči kolače...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije