Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Dosta je sarme i teških variva, u korizmi jedite bolje nego ikad

Novi broj magazina Slano & slatko donosi gastroužitak i inspiraciju za mjesec veljaču! Oduševite se receptima vrhunskih chefova, saznajte koje su sezonske namirnice te koje su radosti odricanja. Slano & slatko u paketu s Večernjim potražite u subotu 15 veljače. Samo na kioscima!
14. veljače 2020. u 15:08 3512 prikaza
Slano & slatko
Foto: VL

Hrana o kojoj sanjate

Dubravkin put već je desetljećima sinonim za vrhunsku hranu, a Slano & slatko donosi vam recepte chefa Vedrana Petranovića i pastry chefa Roberta Bašića koji će vas oduševiti. Pred nama je i korizmeno doba - uz mladu gastroblogericu Zrinku Zekulić otkrijte svu raskoš odricanja i usput saznajte koje su prednosti posta i zašto se oduvijek smatra jednim od najboljih “sredstava” fizičkog, psihičkog i spiritualnog pročišćenja.

Dosta sarme, teških variva, ali i detoks-programa

Veljača je mjesec koji svojom kratkoćom budi optimizam nakon beskrajnog siječnja i nagoviješta fenomenalne stvari koje nas očekuju s prvim toplim danima proljeća. Dosta je bilo sarme i teških zimskih variva, a vrijeme je da prestanete i s detoksikacijskim programima koje ste provodili u siječnju. Tržnice polako poprimaju boje proljetnih namirnica, u ribarnice nam se vraća srdela (ali o njoj ćemo više u sljedećem broju), a slastice nisu nikada izgledale bolje.

Najbolje jedite – u korizmi

Pred nama je, doduše, korizmeno vrijeme, ali ovaj put pobrinuli smo se da u korizmi jedete bolje nego ikad prije. Naša gastroblogerica Zrinka Zekulić izvukla je iz svoje dobro čuvane škrinjice bakinih recepata one najbolje i prilagodila ih modernom dobu. A ako se s prvim proljetnim danima spremate na putovanje, predlažemo vam Pariz i London – Martina Strukić i Bojana Radović vode vas na mjesta koja garantiraju nezaboravan provod i nesvakidašnji gastrodoživljaj. Uživajte!

Slano & slatko u paketu s Večernjim potražite u subotu 15 veljače. Za samo 15 kuna na kioscima!

PROBLEM S ISPORUKOM
Nastavlja se rat oko cjepiva: EU dala ultimatum AstraZeneci, ključnu ulogu ima Hrvatica
Priprema vozila za zimu
ZIMSKA NJEGA
Posvećujemo li svojim vozilima zimi dovoljno pažnje