Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Dani vina u novom ruhu oduševili posjetitelje!

Protekla dva tjedna Jastrebarsko je bilo centar raznih gastro-manifestacija, kulturno - umjetničkog programa, vinskih radionica i vrhunske zabave za sve generacije, a posljednja četiri dana na Sajmištu u šatoru održana je manifestacija "Dani vina" gdje su u novom i drugačijem ruhu prezentirana najbolja vina ovog kraja nastala cjelogodišnjim radom vrijednih jaskanskih vinara.
14. listopada 2019. u 14:34 621 prikaza
Dani vina
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/56

Grad Jastrebarsko proteklih je dana sjajio u vinskom ruhu, a u Jaski su se, u sklopu manifestacije "Dani vina" održavale razne vinske priredbe -  u perivoju Erdody održane su tri gastro manifestacije: "Dani vina & riba fina", "Dani vina & kotlovina" i "Dani vina & divljač fina", a koje su tradicionalno bile izuzetno dobro posjećene.

Dani vina | Autor : Promo Foto: Promo

Središnja manifestacija "Dani vina", u prisutnosti visokih uzvanika, svečano je otvorena u četvrtak 10. listopada u šatoru na Sajmištu, a koji je ove godine zasjao u potpuno novom i drugačijem modernom ruhu. „Bute črno ili belo ili pak plešivičko?! Zna se pili bumo plešivičko!“, povijesnom rečenicom hrvatske filmske industrije (film "Tko pjeva zlo ne misli") prisutne je na otvorenju manifestacije pozdravio domaćin, gradonačelnik grada Jastrebarskog Zvonimir Novosel. Svečanost otvorenja posebno je uljepšalo šarenilo uniformi i odora jaskanskih kulturno-umjetnički društava, pjevača i plesača, mažoretkinja, vatrogasaca, lovaca, kuburaša te puhačkih orkestara, kao i posebnih gostiju Kumpanije iz Vela Luke. 

Dani vina | Autor : Promo Foto: Promo

Od petka do nedjelje tako su se pod šatorom održavale razne degustacije i radionice na temu vina u kojima su svi zainteresirani mogli besplatno sudjelovati. Glazbeni program u četvrtak su otvorile Gazde, a kroz sljedeća tri dana nastavile Učiteljice, Ljubavnici, Begini i Iva Zak. Također, ove je godine pod šatorom održan i bogati kulturno – umjetnički program, dok je u petak navečer odrađena i preventivna akcija ’’Ako piješ - ne vozi!’’. Nedjelja je pak bila planirana za vatrogasce koji su, između ostalog, predivnim vatrogasnim mimohodom brojnih vatrogaskinja i vatrogasaca te vatrogasnim vozilima kojima raspolaže zajednica, na najljepši mogući način proslavili 90. obljetnicu Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog.

Grad Jastrebarsko zahvaljuje svima na posjeti!

Video prilog NEDJELJA pogledajte ovdje. 
Foto prilog NEDJELJA pogledajte 
ovdje. 
Video prilog SUBOTA pogledajte ovdje.
Više fotografija SUBOTA pogledajte ovdje.
Video prilog PETAK pogledajte 
ovdje.
Više fotografija PETAK pogledajte ovdje.
Fotografije kulturno-umjetničkog programa (petak) pogledajte ovdje. 
Video prilog ČETVRTAK pogledajte ovdje. 
Više fotografija ČETVRTAK pogledajte ovdje.
’’Dani vina & divljač fina’’ Video prilog pogledajte ovdje.
’’Dani vina & divljač fina’’ Više fotografija pogledajte ovdje. 
’’Dani vina & kotlovina“ Video prilog pogledajte ovdje.
’’Dani vina & kotlovina’’ Više fotografija pogledajte ovdje. 
’’Dani vina & riba fina’’ Više fotografija pogledajte 
ovdje. 
’’Dani vina & riba fina’’ Video prilog pogledajte ovdje.

Workers in protective suits take part in the disinfection of Huanan seafood market, where the novel coronavirus is believed to have first surfaced, in Wuhan
GODINU DANA OD PANDEMIJE
Kineski mediji šokirali svijet: COVID-19 nije izbio u Wuhanu, imamo dokaze za to
ZŠEM
ZŠEM
Zbog ovih profesora gotovo svi studenti pronađu posao u prvoj godini dana nakon završetka studija