Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prigodno

Danas smo promijenili plan i pripremili tortu "Domaćica na cheesecake foru" – u čast gospodinu Tutavcu!

Krašoblog
02.02.2022.
u 10:34

I tko jest i tko nije dosad znao, sada zna – tvorac slavne Domaćice bio je Petar Tutavac, gospodin koji svoje kreacije nije htio patentirati jer je smatrao da pripadaju svim ljudima. U njegovu čast danas objavljujemo recept za ovu prefinu tortu koji smo pronašli – gdje drugdje nego na – Krašoblogu! Autorica recepta je Tamara Seljan.

Sigurni smo da ne morate trčati u trgovinu po sastojke jer tko nema u kući barem jednu kutiju Domaćice?! Bit će vam drago kad vam kažemo da za ovaj kolač ne morate čak ni pećnicu upaliti. Ako ste pravi ljubitelj ovakvih slastica, na Krašoblogu vas očekuje mnoštvo slatkih recepata naših poznatih gastroblogerica.

Foto: Krašoblog

Torta "Domaćica na cheesecake foru"

Podloga:

250 g keksa Domaćica

100 g maslaca

Krema:

500 g milerama ili kremastog sira

50 g šećera u prahu

200 g čokolade za jelo i kuhanje Dorina

250 ml vrhnja za šlag

1 vrećica želatine u prahu

1 žličica instant-kave (opcija)

Dekoracija:

keksi Domaćica

kakao prah 

Foto: Krašoblog

Priprema:

Kekse Domaćica sameljite u multipraktiku, pomiješajte s otopljenim maslacem i utisnite u okrugli kalup s pomičnim obručem promjera 26 cm. Ostavite u hladnjaku dok pripremate kremu.

Sir izmiksajte sa šećerom u prahu. Čokoladu otopite na pari pa joj dodajte žličicu instant-kave (kavu možete preskočiti ako želite, iako se ne osjeti previše, a daje lijepu aromu). Pustite čokoladu da se ohladi na sobnoj temperaturi pa je umiješajte u sir. Vrhnje za šlag mekano izmiksajte pa pomiješajte s kremom. Kada dodajete šlag u kremu, pazite da vrhnje ne izmiksate čvrsto jer ono dodatno očvrsne kad ga miješate s kremom.

Želatinu otopite u vodi po uputi s vrećice pa umiješajte u kremu. Kremu ravnomjerno rasporedite po podlozi od keksa i po vrhu poslažite kekse Domaćica. Ukrasite šlagom, posipajte kakaom u prahu. Ostavite nekoliko sati u hladnjaku pa poslužite. 

Foto: Krašoblog

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije