Naslovnica Lifestyle Turistička patrola

Da tako dobro kuham, kuhala bih svaki dan!

Ćevapi u Kuparima nisu bili opcija.
08. kolovoza 2019. u 14:00 1 komentara 339 prikaza
Foto: Grgo Jelavić/ Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

Ćevapi za 79 kuna u plažnom baru u Kuparima nikako nisu bili opcija pa je na objed valjalo poći na neko drugo mjesto u općini Župa dubrovačka. Za riblja jela pripremljena od svježih namirnica domaći preporučuju konobu Lanterna u Mlinima, ljupkom mjestu na dubrovačkoj rivijeri, ujedno turistički najrazvijenijem mjestu u Župi.

ŠOLTA Šjor Mido: 'Nema galeba, mladima su podrezana krila'

Lanterna je obiteljski restoran u kojem se spravljaju lokalna jela, smješten u središtu mjesta, tik uz more pa dok jedete možete uživati u pogledu na župski zaljev i otočiće Supetar, Mrkan i Bobaru, zaštićenih ornitoloških rezervata na kojima je veliko gnijezdilište galeba klaukavca. Stolovi su dupkom puni, gosti polako uživaju u hrani, a uz riblja, u ponudi su i mesna jela.

 | Autor : Marina Borovac Foto: Marina Borovac

Uz samo more postavljeno je nekoliko stolova, uz barke. Iako se nitko nije žurio ustati s toga mjesta, ni na natkrivenoj terasi nije bilo loše.

Lopud Otočić na kojem gost dobije čak i recept za eliksir života

Tom dojmu pridonijeli su ljubazni i nasmiješeni zaposlenici i njihova nenametljiva, a opet prisutna briga za gosta.

“Da znam tako dobro kuhati, kuhala bih svaki dan”, pomislim uživajući u morskom pjatu “Lanterna” na kojem su ražnjić od račića, hobotnica, riba, povrće, školjka. Svega pomalo, i naposljetku dovoljno.

Doda li se tome i još savršeni kolač od sira, račun za hranu iznosio je 195 kuna. Vlasnik Lanterne je Ivo Masar.

Večernjakove zvjezdice

IZBOR I KVALITETA JELA  (DO MAKS. 50 BODOVA)  49  

IZBOR I PONUDA PIĆA (DO MAKS. 15 BODOVA)   14

POSLUGA I LJUBAZNOST (DO MAKS. 10 BODOVA ) 10  

DOJMOVI I PROSTOR (DO MAKS. 20 BODOVA )   19

UKUPNOST PONUDE (DO MAKS. 5 BODOVA)     5

UKUPNO: 97

 

Kik
Prolistajte novi KiK katalog i ne propustite super akcije!

A1 izdvaja za Vas