Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konoba Lanterna, Mlini

Da tako dobro kuham, kuhala bih svaki dan!

Foto: Grgo Jelavić/ Pixsell
1/5
08.08.2019.
u 14:00

Ćevapi u Kuparima nisu bili opcija.

Ćevapi za 79 kuna u plažnom baru u Kuparima nikako nisu bili opcija pa je na objed valjalo poći na neko drugo mjesto u općini Župa dubrovačka. Za riblja jela pripremljena od svježih namirnica domaći preporučuju konobu Lanterna u Mlinima, ljupkom mjestu na dubrovačkoj rivijeri, ujedno turistički najrazvijenijem mjestu u Župi.

Lanterna je obiteljski restoran u kojem se spravljaju lokalna jela, smješten u središtu mjesta, tik uz more pa dok jedete možete uživati u pogledu na župski zaljev i otočiće Supetar, Mrkan i Bobaru, zaštićenih ornitoloških rezervata na kojima je veliko gnijezdilište galeba klaukavca. Stolovi su dupkom puni, gosti polako uživaju u hrani, a uz riblja, u ponudi su i mesna jela.

Foto: Marina Borovac

Uz samo more postavljeno je nekoliko stolova, uz barke. Iako se nitko nije žurio ustati s toga mjesta, ni na natkrivenoj terasi nije bilo loše.

Tom dojmu pridonijeli su ljubazni i nasmiješeni zaposlenici i njihova nenametljiva, a opet prisutna briga za gosta.

“Da znam tako dobro kuhati, kuhala bih svaki dan”, pomislim uživajući u morskom pjatu “Lanterna” na kojem su ražnjić od račića, hobotnica, riba, povrće, školjka. Svega pomalo, i naposljetku dovoljno.

Doda li se tome i još savršeni kolač od sira, račun za hranu iznosio je 195 kuna. Vlasnik Lanterne je Ivo Masar.

Večernjakove zvjezdice

IZBOR I KVALITETA JELA  (DO MAKS. 50 BODOVA)  49  

IZBOR I PONUDA PIĆA (DO MAKS. 15 BODOVA)   14

POSLUGA I LJUBAZNOST (DO MAKS. 10 BODOVA ) 10  

DOJMOVI I PROSTOR (DO MAKS. 20 BODOVA )   19

UKUPNOST PONUDE (DO MAKS. 5 BODOVA)     5

UKUPNO: 97

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar EtTore
EtTore
16:57 09.08.2019.

Nema turista, u Turskoj su!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije