Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Da, ovaj burger je ukusan kao što izgleda, a sigurno nećete na prvu pogoditi od čega je pripremljen!

Evo jednog pravog jesenskog recepta za zdrav i sočan burger koji nećete moći prestati jesti kad jednom zagrizete u njega. Spremite si ovaj recept negdje "na sigurno" jer već sutra ćete ga poželjeti ponovo pripremiti.
18. listopada 2020. u 07:00 1 komentara 964 prikaza

Zdrava prehrana svima nam je u fokusu ove jeseni jer snažan imunitet potrebniji nam je nego ikad. Ako ste ljubitelj burgera pokušajte povremeno pripremiti zdraviju verziju ovog omiljenog jela, a ona u kojoj je glavna zvijezda cikla sigurno će vas opskrbiti svim potrebnim nutrijentima za taj dan. 

Veganski burgeri s ciklom i kvinojom

Za 4 burgera:

2 šalice oguljene cikle

1 šalica kuhane kvinoje

¼ žličice čili pahuljica

1 bijeli luk sitno sjeckan

2 češnja češnjaka sitno sjeckana

2 žlice integralnih krušnih mrvica

1 žlica maslinova ulja

2 žličice limunova soka

1 žličica soli

 | Autor : Za umak:

2 velika zrela avokada

3 žlice soka limete

1 češanj češnjaka sitno sjeckanog

crveni luk narezan na kolutiće

¼ žličice soli

 | Autor :

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Duboku posudu za pečenje obložite papirom za pečenje. Narežite ciklu na srednje velike kockice i stavite u obloženu posudu za pečenje. Prelijte maslinovim uljem i pecite 25-30 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi nekoliko minuta. Kuhanu ciklu stavite u procesor za hranu ili miješalicu i vrlo kratko miksajte. U veliku posudu dodajte sve ostale sastojke za pljeskavice i dodajte ciklu pa sve temeljito pomiješajte. Ako smjesa postane previše kašasta ili tekuća, dodajte još prezli. Kad je smjesa spremna, počnite je oblikovati u pljeskavice jednu po jednu. Kad je svaka gotova, prebacite pljeskavicu na tek obloženi lim i pecite 30 minuta. Preokrenite ih na 15 minuta kako biste omogućili ravnomjernu termičku obradu. Pripremite preljev miješajući sastojke u velikoj zdjeli. Gnječite avokado dok ne postignete željenu konzistenciju. Izvadite pljeskavice iz pećnice i pustite da se ohlade nekoliko minuta. Stavite pljeskavice u peciva, a na vrh dodajte mješavinu avokada i crveni luk. Poslužite odmah i uživajte!

usporedila
Ella Dvornik objavila koliko zarađuju YouTuberi u Hrvatskoj: 'Pa kažu da nađeš pravi posao'
PBZ CROATIA OSIGURANJE
NIKA ISTRAŽUJE
Jesu li uplate u obvezni mirovinski fond moja imovina?
  • lajh1985:

    Pa sve samo pogodio ,jel su samo trave na slici i crveni luk.S amo sam mislio da je ono crveno zelje umjesto cikle.To me zeznulo