Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obiteljski savjetnik

'Čuvam unuke dok roditelji rade, ali oni neće jesti. Kako će rasti ako ne jedu?'

dijete i baka
Foto: Thinkstock
1/2
11.03.2014.
u 12:30

Pokušajte unucima ponuditi manje porcije i uključite ih u proces pripreme hrane

P: Baka sam dvoje unučadi koje čuvam dok su im roditelji na poslu. Svaki dan kuham svježe obroke, ali često odbijaju jesti, a snaha govori da ih ne tjeram. Pitam se kako će rasti ako ne jedu? Ili ako jedu samo čokoladu i slatkiše?

(baka Manda, Gospić)

O: Draga bako, sigurna sam da kuhate ukusne obroke i da su vam vaš sin i njegova obitelj zahvalni i za to i za svu pažnju koju poklanjate unucima.

Pokušajte unucima ponuditi manje porcije i uključite ih u proces pripreme hrane. Složite tjedni jelovnik, zajedno s unucima. Neka taj jelovnik poštuje i neke njihove želje, ali neka istodobno bude i raznovrstan, te u skladu s nutricionističkim vrijednostima.

Nemojte kupovati ništa što ne želite vi, i njihovi roditelji, da djeca jedu. Idealno je ako dopustite da jedan ručak u tjednu bude isključivo po dječjim željama, a u svakom slučaju, o svim ovim prehrambenim problematikama, kao i svemu ostalom vezanom uz odgoj djece, svakako se dogovorite sa svojom snahom i sinom.

>>Djeca ne trebaju pametne igračke, već toplinu doma, obitelj i zagrljaj

>>Od malih nogu učite djecu o štetnosti pušenja i alkohola

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije