Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Urbana kultura

Otkrijte COOL stranu Londona

adidasova ambasadorica Oko u Londonu
Foto: PR FOTO
1/5
22.09.2014.
u 12:00

U potrazi za drugom stranom velegrada slijedili smo Oko: street-art umjetnicu koja živi i stvara unutar urbane kulture Londona.

London:  kraljica, čaj u pet, British Museum, ali i punk, klubovi i ulična moda. U potrazi za tom drugom stranom velegrada slijedili smo Oko: street-art umjetnicu koja živi i stvara unutar urbane kulture Londona.

Tko je Oko?

Oko je umjetnica iz Zagreba čiji su prvi radovi bili instalacije na zagrebačkim zidovima, a danas izlaže po svjetskim muzejima i galerijama. Trenutno na radu u Londonu povela nas je njegovim ulicama i pokazala svoje omiljene street-art radove.

Zašto adidas Originals ZX-ice?

Oko je za svoje istraživanje grada odabrala adidas Originals ZX Flux tenisice iz nove kolekcije koje predstavljaju još jednu poveznicu s Londonom. Naime, izvorno tenisice za trčanje, adidas Originals ZX-ice su krajem 80-ih ušle na uličnu scenu upravo u Londonu gdje su preko klupske scene evoluirale u jednu od najutjecajnijih lifestyle tenisica.

Što je Oko izabrala?

Slijedili smo Oko iz "umjetničkog" Hickney Wicka u još jednu meku street arta - kvart Shoreditch. Prvo nas je povela u ulicu Brick Lane gdje se nalaze neki od najboljih klubova, ali i curry-restorana. Brick Lane je poznata i po grafitima: svoje radove na njenim zidovima ostavili su najpoznatiji svjetski grafiteri.

Prvo smo došli do djela Alexisa Diaza. “Njegov rad je nevjerojatno detaljan i ima milijune malih grafičkih linija, što je slično mojoj 'bolesti' crtkanja do ludila.”, rekla je.

Tu je i Borondov rad: ”Njegov rad mi je super jer nevjerojatno uklapa ljudske likove u okolinu. Često ih predimenzionira i sviđa mi se čitav taj dojam divova oko nas.”

Skrenuvši iz Brick Lanea u Hanbury Street Oko nas je dovela do zida na kojem su radili mnogi umjetnici među njima i Banksy i Jef Aerosol. Ovaj rad posebno voli: ”To je kolektivna 'gužva' više autora i tog se sjećam kad sam došla u London prije par godina. Nasmijao me tada... ... kao, pa da, to je London. I, evo ga, i dalje je tu :D”

Želiš li i ti biti dio scene?

Ako i tebe fascinira street-art, a obožavaš i adidas Originals ZX-ice uključi se u #zxflux street art natječaj na portalu od 22. rujna do 6. listopada!
Fotografiraj svoje omiljeno djelo s uličnih zidova i prijavi ga, a žiri u sastavu adidasovih ambasadora Oko, Bare iz kolektiva Pimp My Pump i Koraljka Jankulovski iz Večernjeg lista ocijenit će originalnost djela i same fotografije. Autor najbolje fotografije osvaja adidas Originals ZX Flux tenisice i autorski crtež Oko, drugoplasirani osvaja rad Borisa Bare (PMP) i adidas Originals ZX Flux tenisice,  trećenagrađeni adidas Originals ZX Flux tenisice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije