Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PIZZA & PASTA FORTE

Casanova je odličan, a Monica Bellucci jednostavno savršena

Pizza&Pasta Forte
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/13
14.11.2016.
u 09:56

Dulje sam bio uvjeren da su najbolji primjerci vodeće talijanske spize locirani u Dalmaciji, no i Zagreb je u tome uzeo maha, pa se vrhunske pizze ovdje mogu naći na nekoliko adresa. Jedna od njih je u Prečkom.

Forte je minimalistički uređen prostor osvježen detaljima iz prirode. Za uvertiru su me, na preporuku kuhara, ponudili Casanovom, iza čega su se skrivali domaći zeleni rezanci s pršutom, piletinom, rikolom i cherry rajčicama. Tjestenina je bila odlično kuhana, bijeli umak lijepo začinjen, a jedina je zamjerka to što je porcija bila za dva vrlo gladna čovjeka, pa sam se namučio dok nisam sve slistio.

Uslijedila je putena, senzualna, atraktivna, jednostavno savršena Monica Bellucci. Pizza s hrskavim, punim tijestom oplemenjenim sočnim pelatima, nadopunjena pršutom koji se odlično stopio s mozzarellom i tartufima, začinjena rikolom, grana padanom, primjetnim origanom i crnim maslinama. Pjesma za moje nepce, a ni izgledom nije bila ništa manje atraktivna, pravo odabrano ime za gastronomsku damu bistroa.

Osim popularne Monice, nude još dvadesetak vrsta pizza, sve od svježih namirnica iz domaćeg uzgoja. Pa tako imaju zagorsku, istarsku, slavonsku i dalmatinsku, a i dvije vrste za vegetarijance. Svim ljubiteljima talijanske papice ovo bi se mjesto trebalo naći na listi favorita i zbog domaćih zelenih rezanaca (na crveno ili bijelo), špageta, njoki, lazanja, toplih i hladnih salata. Za one koji vole nešto konkretnije, pristojan je i izbor raznih vrsta mesa, a nude se i slasni deserti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije