Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Začas je na stolu

Brzinska piletina s rižom – ručak s kojim ne možete pogriješiti, a klinci bi ga mogli jesti svaki dan

Marija Herjavić Jerkić
15.12.2022.
u 10:27

Brzi recepti za koje nam je potrebno manje od pola sata najtraženija su 'roba' među onima koji kuhaju baš svaki dan. Gastroblogerica Marija Herjavić Jerkić ima čitavu zbirku takvih recepata, a ova piletina s rižom pravi je hit.

Kombinacija koji svi vole uz par novih trikova poprimit će nove okuse i oduševiti sve ukućane, a posebno klince koji obožavaju rižu s povrćem. Kad imate manje od pola sata za pripremu finog ručka, samo zavirite na Marijin blog i odmah ćete dobiti ideju što danas kuhati!

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Brzinska piletina s rižom

Sastojci:

pileća prsa

riža

meksički mix iz konzerve

svježa zelena salata ili matovilac

 sol, papar, timijan

Priprema:

Rižu stavite da se kuha u vodu koju ste prethodno blago posolili. Pileća prsa izrežite na filee te začinite po želji i nauljite (nemojte uljiti tavicu na kojoj ćete ih peći nego nauljite meso). Ispecite 'na naglo' na dobro zagrijanoj grill tavi, nekoliko minuta sa svake strane. Kad je meso gotovo, izvadite ga pa na tavu bacite skuhanu rižu i meksički mix iz konzerve te lagano promiješajte da riža i povrće preuzmu arome mesa iz tave. Ako vam se jako žuri možete za ovo jelo iskoristiti i rižu koja je prije skuhana i ručak će biti na stolu doslovno za 10 minuta! Poslužite sa zelenom salatom i sve pospite s malo timijana.

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije