Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slatko

Recept za bezglutensku tortu od limuna toliko je jednostavan da ne morate planirati vrijeme za pripremu

Marija Herjavić Jerkić
09.12.2022.
u 07:51

Nastala je tako što je, nama draga blogerica, Marija Herjavić Jerkić, u kuhinji imala višak mascarponea i par limuna. Već smo naučili da se u takvim trenucima izrode najbolje stvari!

Marijina glavna misao vodilja ljudima dokazati da domaća kuhinja nije teška, samo je potrebna volja, i da je gotovo sve lakše pripremiti doma nego kupiti (polu)gotov proizvod. Je li dovoljno uvjerljiva, uvjerite se sami tako što ćete pripremiti ovaj fenomenalan, aromatičan kolač, a kasnije zavirite u njezinu zbriku recepata na Instagramu!

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Torta od limuna

Biskvit:

3 jaja

70 g šećera

70 g maslaca

75 g prosenog brasna

25 g kukuruznog škroba

malo praška za pecivo vanilija

Limun krema:

250 ml iscijeđenog limuna

100 g šećera, može i više želite li da slatko prevlada kiselinu limuna

25 g kukuruznog škroba

70 g mascarponea

Mascarpone krema:

200 ml slatkog vrhnja

80 g mascarponea

žlica-dvije šećera u prahu

vanilija

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Priprema:

Pjenasto umutite jaja sa šećerom dok skroz ne pobijele i nekoliko puta povećaju volumen. Dodajte omekšali maslac i opet umutite. Na kraju dodajte brašno, škrob i vaniliju te dobro povežite. Prelijte u namašćeni kalup promjera 20 cm i pecite na 160 stupnjeva, tridesetak minuta. Umjesto prosenog brašna i skroba možete staviti oštro brašno, no tada neće biti bez glutena. Za limun kremu skuhajte limunov sok i šećer. Kad prokuha, dodajte škrob otopljen u malo vode i ukuhajte. Ohladite, pa u ohlađenu smjesu dodajte mascarpone i izmiješajte u glatku kremu. Za mascarpone kremu samo izmiksajte sve sastojke dok se ne učvrsne. Na ohlađeni biskvit stavite limun kremu i preko toga mascarpone kremu.

Foto: Marija Herjavić Jerkić



 

 



 

Komentara 1

MO
montello
13:15 09.12.2022.

Ovo je lijepa torta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije