Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
3 zlatna pravila

Želite li da i vaše fritule izgledaju ovako zamamno iznutra i izvana, samo se držite savjeta iz ovog recepta

Marija Herjavić Jerkić
08.12.2022.
u 07:00

U lonac stavite dovoljno ulja da fritule ne dodiruju dno i pazite da ga ne pregrijete jer će se izvana zapeći, a iznutra će ostati sirove. Recept je jednostavan, a krajnji rezultat božanstven!

Recept dolazi s bloga Marije Herjavić Jerkić, strastvene kuharice koja čuda radi s tijestom i uvijek ima savjet više za uspješan rezultat.

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Fritule

Sastojci:

1 jogurt

1 jaje

200 g glatkog brašna

50 g šećera

vanilija

ribana korica naranče

1/2 praška za pecivo

žlica-dvije ruma ili rakije

malo soli

šećer u prahu za posip

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Priprema:

Sve sastojke dobro povežite u homogenu smjesu i pomoću žličice ispuštajte u lagano zagrijano duboko ulje. Neka ulje ne bude prevruće jer će se fritulice izvana zapeći, a u sredini ostati sirove. Treba ga biti dovoljno da fritule ne dodiruju dno lonca. Nemojte pretjerivati i ubaciti previše fritula odjednom jer fritule narastu i treba im ostati mjesta da se mogu same okretati. Kad se okrenu i zazlate sa svake strane, izvadite ih na kuhinjski papir da upije višak ulja. Pospite ih šećerom u prahu ili cimet-šećerom, poslužite s džemom, nutellom... kako vam volja!

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Komentara 5

OL
olujasviholuja2
10:32 08.12.2022.

Zagrebački advent a jedeš frirule??? A ne gibanicu (orehnjaču), fanjke, krafne, štruklje ili makovnjaču , što su tradicijalne poslastice za sjever hrvatske

LP
ljerka.p2911
09:12 08.12.2022.

Meni su fritule najsraže, nakon pečebja umočene u neku glazuru od čokolade, od ganasha pa bilo koje druge. Tako umočene mogu se još dodatno umočiti u kokos, kakao, čoko mrvice ili rubanu, mljevene ili sjeckane orahe, orašide... varijanti koliko god hoćete. Za najfiniju teksturu i okus u tjesto dodati ribanu jabuku i takve pečene najfinije sa štaubom... Dobar tek

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije