Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Bocelli glazba i vino – savršeno opisuju životnu filozofiju La dolce vita

Vina obitelji Bocelli
Foto: Promo
1/5
16.12.2020.
u 08:35

Andrea Bocelli najuspješniji je klasični umjetnik svih vremena, s više od 70 milijuna prodanih albuma širom svijeta. Osim što je poznati tenor, Andrea i njegova obitelj proizvode lijepa klasična talijanska vina na svom imanju u Toskani.

Prije nego što se Andrea Bocelli proslavio nevjerojatnim glasom, njegova je obitelj bila poznata po proizvodnji prekrasnih vina. Gotovo tri stoljeća obitelj je u svom malom toskanskom vinogradu u mjestu Lajatico, proizvodila niz klasičnih talijanskih vina. Višestoljetna obiteljska tradicija, strast prema vinu i vinovoj lozi, ručno branje grožđa bez navodnjavanja, korištenja pesticida ili kemijskih tvari s isključivo certificiranim voćem iz regije – odlike su koje krase danas svjetski poznata obiteljska vina Bocelli.

Andrea Bocelli, poznati tenor veliki je zaljubljenik u vina i sudjeluje u obiteljskoj tradiciji proizvodnje vrhunskih klasičnih vina
Foto: Arena Hospitality Group

Vinarijom danas upravlja brat Andrea Bocellija, Alberto koji je inače arhitekt te je dizajnirao zapanjujući podrum u kojem je spojio starinski šarm i moderni dizajn.

Vina obitelji Bocelli su, moglo bi se reći, slična glazbi Andree i arhitekturi Alberta - klasična i bezvremena, stvorena u skromnom, modernom stilu.

Vinarija na svom posjedu ima vinove loze stare više od 70 godina i uzgaja klasične toskanske sorte kao što su Sangiovese, Canaiolo, Colorino, Malvazija i Trebbiano. Vina su se u početku proizvodila prvenstveno za lokalnu potrošnju, no zbog svoje  autentičnosti i živopisnih okusa koje su prepoznali zahtjevni talijnski ljubitelji vina, odlučili su plasirati svoja vina na svjetska tržišta.

U Hrvatskoj vina Bocelli ekskluzivno zastupa tvrtka Vinolog.

Bocelli vina, ekskluzivno u Vinolog wine shopu, Zagreb, Božidara Adžije 34
Foto: Arena Hospitality Group

“Za naše tržište odabrali smo Bocellijev vinski kvartet, kako bi i najizbirljivija nepca pronašla idealno vino za sebe: Bocelli Prosecco DOC, Bocelli Pinot Grigio IGT, Bocelli Chianti DOCG i Tenor Red IGT.”, kaže Jelena Balog, direktorica Vinologa i dodaje:

“Nadolazeće blagdane možete upotpuniti Bocelli Proseccoom, pjenušavim vinom koji osvaja svojom jednostavnošću. Osjećaju se cvjetne i voćne arome, a zaigranost njegovih perli, zainteresirat će vaša nepca. Idealan je kao aperitiv, uz morske plodove ili uz začinjena jela na bazi tjestenine. Naravno – vrlo hladno, na 8°C.

Andrea i Alberto Bocelli u vinogradu na svom imanju u Toskani
Foto: Arena Hospitality Group

Preporuka uz jela od mesa, dozrelim sirevima i pršutima koji su dio novogodišnjih trpeza je Bocelli Tenor Red IGT. Ovo spektakularno toskansko crno vino, kupaža je Caberneta, Merlota i Sangiovesea. Nastao je kao obiteljska posveta duhu „kazališta tišine” (tal. Teatro del Silenzio) – amfiteatra blizu Pise, sagrađenom od strane obitelji Bocelli. Arome koje pronalazimo u ovom vinu su crno šumsko voće, crni ribiz, borovnica i suha šljiva, a idealna temperatura posluživanja je 18°C. “

Bocelli Chianti potražite u Vinolog wine shopu, Božidara Adžije 34
Foto: Arena Hospitality Group

Ako Andrea i njegova obitelj vole nešto raditi onda je to dijeliti specifičnu talijansku kulturu s prijateljima širom svijeta. Bilo kroz glazbu ‘ La Boheme’ ili kroz  vino “La dolce vita” oni dobro razumiju umijeće življenja.

Vinolog se dobro uklapa u njihovu misiju i donosi vam ljepotu života kroz toskanska vina koja možete potražiti u Vinolog wine shopu u Zagrebu, Božidara Adžije 34.

Više o Bocelli vinima potražite na www.vinolog.hr

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije