Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pismo Deidre

'Bivši suprug je sačuvao snimke našeg seksa; mogu li ga kako prisiliti da ih obriše?'

Žena
Shutterstock
03.03.2022.
u 01:08

- Ako ste mu u trenutku snimanja dali svoj pristanak, nažalost, zakonski mu je dopušteno da snimku i zadrži, no može kazneno odgovarati ako ju s nekim podijeli... - napisala joj je Deidre.

Kad mi je neku večer bivši suprug poslao video snimku, pretpostavila sam da se radi o snimci naše kćerke koja je tad bila kod njega, napisala je 33-godišnjakinja u pismu kolumnistici i psihoterapeutkinji Deidre.

Otvarajući ga je, kaže, doživjela šok kad je shvatila da video pokazuje njihov seks koji je on snimio nekoliko godina prije, dok su još bili skupa...

5 stvari koje o svom vjenčanju ne biste trebali otkrivati na društvenim mrežama

Žena
1/9

Par se, kaže, razdvojio tek prije nekoliko mjeseci, nakon što ga je ona izbacila iz zajedničkog doma.adrži... - napisala joj je Deidre, a protuzakonito je, dodaje, samo nekoga seksualno snimati bez njegovog pristanka.

Ako pak on odluči video s nekim podijeliti bez njenog pristanka, to je također kršenje zakona o takozvanoj "osvetničkoj pornografiji"; odnosno zlouporaba snimke spolno-eksplicitnog sadržaja; što je inače od 2022. godine i u Hrvatskoj kazneno djelo za čije je počinitelje predviđena i kazna zatvora u trajanju do tri godine. 

- Možete se samo pozvati na njegov moral i tražiti ga da za vaše dobro i dobrobit vašeg odnosa u budućnosti uništi sve takve snimke - poručila je Deidre, a prenosi The Sun.

Ne žele se vezati: Ovi horoskopski znakovi ne podnose ideju braka!

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
16:20 03.03.2022.

Mozes ga tuziti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije