Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo

Okreće li vaš pas glavu u stranu dok mu nešto govorite? Taj pokret ima nekoliko značenja

Pixabay
28.02.2022.
u 07:00

Pronašli su šest border kolija, iz različitih zemalja, koji su naučili imena igračaka samo dok su se igrali sa svojim vlasnicima, a svi su naginjali glavu dok uče.

Znate ono kada vaš pas nagne glavu u jednu stranu dok mu nešto govorite? To znači da procesuira primljene informacije, a baš tako i izgleda, kao da razmišlja o odgovoru.

Dok je vlasnicima to simpatično i slatko, činjenice koje znanost ima o potezu puno su dublje.

Istraživači su otkrili da, osim što tako upijaju informacije, psi koji lako mogu naučiti imena svojih igračaka naginju glavu kada ih vlasnici zamole da donesu određenu igračku, prenosi Treehugger.

Ovaj magarac misli da je pas: Odrastao je među štencima pa se sada ponaša kao oni 🐕

Za cijelo istraživanje tim je tražio psiće koji su imali sposobnost  brzog pamćenja imena svojih igračaka.

Također su kreirali Genius Dog Challenge, istraživački projekt i kampanju na društvenim mrežama, kako bi pronašli 'najpametnije' štene. Pronašli su šest border kolija, iz različitih zemalja, koji su naučili imena igračaka samo dok su se igrali sa svojim vlasnicima. Imali su, zatim, tjedan dana da nauče nazive šest igračaka. Tijekom druge faze imali su tjedan dana da pokušaju naučiti nazive desetak igračaka.

Pokazalo se da su svi naginjali glavu, vrlo često, dok su pokušavali zapamtiti imena, pa su istraživači zaključili da na taj način psi slušaju, uče, pokušavaju zapamtiti.

Ljudi putem interneta pokazali kako izgleda rad od kuće s ljubimcima

1/12
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije