Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
što vi vidite?

Optička iluzija zbunila društvene mreže: Svatko vidi drugačiji lik u slici!

Reddit
28.02.2022.
u 07:00

Ako možete vrlo pažljivo fokusirati oči, možda ćete moći razaznati siluetu žirafe

Zapanjujuća optička iluzija zbunila je tisuće korisnika društvenih mreža, a mnogi su otkrili kako ne shvaćaju što se događa na ovoj ilustraciji, kako piše The Sun.

Korisnik Reddita SusAmongGoose podijelio je fotografiju uz natpis "Vjerujte mi, nešto će iskočiti iz vašeg ekrana." Objava je sadržavala više slika nalik lišću. Iz daleka izgleda neuredno, ali sam natpis na ilustraciji upućuje korisnika da pogleda izbliza.

“Stavite vrh nosa na sredinu slike i polako se odmaknite se”, stoji u uputama.

Foto: Reddit

Ovo su najpoznatije optičke iluzije koje će vas itekako zbuniti!

1/5

Na taj način ilustracija dobiva 3D efekt kada se korisnik povuče i otkriva skrivenu sliku unutra.

Ako možete vrlo pažljivo fokusirati oči, možda ćete moći razaznati siluetu žirafe. Međutim, drugi tvrde da postoji više žirafa, dok su neki rekli da su vidjeli jedrilicu.

"Ovo mi nikad nije uspjelo... Ne znam zašto!" rekao je jedan korisnik, dok je drugi dodao: "Stalno vidim drugačije stvari, više ne znam što je stvarno na ilustraciji!"

Kako se rade najpopularnije krafne iz zagrebačke slastičarnice Orijent?

Ključne riječi

Komentara 3

MO
montello
14:06 28.02.2022.

Zbuni svakoga tko se zagleda dugo...

LI
liliZG
15:10 28.02.2022.

polje nekakve zelenjave

AN
Anezka
08:22 28.02.2022.

Ništa posebno niti novo, 3D iluzije koje su bile popularne još 90-ih. Ova prikazuje nekoliko žirafa, prilično loše je napravljena pa možda nekima čini da je to jedrilica....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije