Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
biciklijada

Biciklisti u zelenim majicama prošli Zagrebom unatoč kiši

biciklijada (1)
Foto: Ivor Vodanovic
1/8
22.04.2013.
u 21:43

Na kraju kolone biciklista vozili su roleri. Atmosfera je bila vrlo pozitivna

Dvjestotinjak učenika, nastavnika i profesora OŠ Dragutin Domjanić iz Gajnica svake godine obilježavaju Dan planeta Zemlje, a danas su to izveli biciklijadom po uzoru na Večernjakovu.

- Istovremeno smo željeli promovirati bicikl kao ekološki, ekonomski i zdravstveno najprihvatljiviji oblik prijevoza i rekreacije, ali i njegov ekološku dobrobit. Velik broj učenika u zelenim majicama, ali i ostalih koji su nas podupirali transparentima skrenuli su pozornost na potrebu ekološkog djelovanja. Većina nas misli da ne možemo ništa učiniti za svijet oko sebe, za okoliš, no baš u takvom načinu razmišljanja leži i najveći problem! Upravo djelovanjem svakog od nas u vlastitoj svakodnevnici svi zajedno možemo napraviti mnogo - kaže profesor biologije Ivor Vodanović.

Iako pod upitnikom zbog kiše, biciklijada se ipak održala. Na kraju kolone biciklista vozili su roleri. Atmosfera je bila vrlo pozitivna, ističu sudionici koji su tijekom manifestacija izvikivali ekološke parole - čuvajmo okoliš, štedimo energiju i vodu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije