Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
djeca u prometu

Biciklisti i policija školarce naučili kako se sigurno vozi

BK Sutla (1)
Foto: BK Sutla
1/8
30.05.2012.
u 17:20

Školarci s brdovečkog područja izašli su na poligon gdje su u praksi pokazali naučeno i za svoju sigurnu vožnju dobili diplome

Narodna je mudrost da djeca upijaju kao spužve. Tom su se logikom vodili i članovi biciklističkog kluba Sutla koji su u suradnji s osnovnim školama i policijom organizirali edukativne i praktične radionice za klince kako bi ih od najranije dobi naučili kako se sigurno ponašati u prometu na dva kotača svojih bicikala. 

Ideja za spomenutu akciju došla je kao logičan nastavak aktualnosti kojima smo svakodnevno izloženi putem različitih medija. Biciklističke staze, policija, kultura ponašanja pješaka i biciklista... Rješenje ovog općeg kaosa, tko je za što kriv i odgovoran, tražilo se u konkretnim aktivnostima u suradnji biciklista i policije. Kako se kaže, "prvo počisti u svom dvorištu pa onda... ", objasnili su iz BK Sutla kako su napravili prvi korak  u smjeru edukacije osnovnoškolaca o ponašanju u prometu.

U tri dana održali su tako tri akcije  "Djeca u prometu“ i to u OŠ Pavla Belasa u Brdovcu, OŠ Ivana Perkovca u Šenkovcu i u OŠ Ivane Brlić Mažuranić u Prigorju Brdovečkom. Riječ je o pilot-projektu u koji su bili uključeni učenici trećeg, petog i sedmog razreda te nekoliko djece s posebnim potrebama, a edukaciju je prošlo stotinu djece. 

U pomoć im je pristigao kontakt-policajac Tomislav Majcena koji je održao edukativno predavanje o tome kako se ponašati u prometu kao aktivni sudionik a da se pri tome ne ugrozi ničije zdravlje i život. Majcen je školarce podučio o Zakonu o prometu na cestama, kaznama i ostalim pravilima koja moraju poštivati.

Kako ne bi sve ostalo samo na riječima, školarci su na kraju izašli na poligon gdje su u praksi pokazali naučeno i za svoju sigurnu vožnju dobili diplome. 

 

Ključne riječi

Komentara 1

AA
aabbcc
20:47 30.05.2012.

. Fino ali ipak bi na ovim biciklima djeca morala imati bocne reflekt. na zicama oba kotaca. (Kod mene je za to predvidjena kazna oko 540 Kn a ista su izuzetno vazna u vecernjim i jutarnjim satima i za vozace ... ).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije