Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Ordinacija iz bajke

Dodjela sredstava na ime naknade za proizvod ZelEn

Još tjedan dana za prijavu!
29. ožujka 2018. u 09:34 885 prikaza
ZelEn
Foto: Promo

HEP Opskrba i Hrvatska elektroprivreda raspisali su javni poziv za dodjelu sredstava na ime naknade za proizvod ZelEn, ukupne vrijednosti 1,5 milijuna kuna, što je kupovinom zelene električne energije u 2017. godini omogućilo više od 100 tvrtki, kupaca proizvoda ZelEn.

ZelEn – jedinstven proizvod na hrvatskom tržištu električne energije

ZelEn je električna energija dobivena isključivo iz obnovljivih izvora energije, registriranih u sustavu jamstva podrijetla. Ovaj jedinstveni proizvod HEP Opskrbe namijenjen je kupcima koji su se u svom poslovanju odlučili za društveno odgovorno poslovanje, brigu o okolišu i korištenje električne energije iz obnovljivih izvora.

Sredstva ostvarena prodajom ZelEna prikupljaju se u fondu iz kojega se ostvaruju projekti iz područja obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti i sustavnog gospodarenja energijom za potrebe ustanova javnoga sektora koje skrbe za društveno osjetljive kategorije stanovništva, kao što su vrtići, škole, domovi i bolnice. Donirane projekte energetske učinkovitosti provodi tvrtka HEP ESCO.

Dva ciklusa, šest izvedenih projekata energetske učinkovitosti

Do sada je u dva ciklusa izvedeno šest projekata ukupne vrijednosti 1,4 milijuna kuna, zahvaljujući kojima je potrošnja energije smanjena za oko 200 tisuća kilovatsati te je izbjegnuta emisija više od 500 tisuća tona CO2 godišnje.

Prvi donirani projekt energetske učinkovitosti u vrijednosti 400 tisuća kuna, izveden krajem prošle godine u zgradi riječke podružnice Dječjeg doma Ivane Brlić Mažuranić iz Lovrana, osnivaču i osoblju je omogućio bolje upravljanje energijom i ostvarenje značajnih energetskih ušteda, a korisnicima ugodniji boravak.

Do kada se prijaviti?

Javni poziv otvoren je do 5. travnja 2018. u 14 sati, a rezultati natječaja bit će objavljeni na zelen.hep.hr, na kojoj se također nalaze i tekst Javnog poziva s uvjetima sudjelovanja, obrazac prijave te prateći obrasci.

Hrvatski ratni brod nove generacije
STOŽERNI BROD HRM-a
Ekskluzivno: Kako će izgledati hrvatski ratni brod nove generacije
Rovinj: U Grand Park Hotelu održan 8. Susret guvernera i bankara
ZA OSNOVNE I SREDNJE ŠKOLE
HUB otvorio natječaj za programe financijske pismenosti: Nagrade do 10.000 kuna