Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUT POD NOGE

Adventska putovanja bukirajte na vrijeme, Bratislava hit za Novu

Bratislava
Foto: Thinkstock
11.11.2013.
u 12:42

Novogodišnji i adventski aranžmani već se naveliko prodaju, a tek nas dva tjedna dijele od prve adventske nedjelje.

Upoznajte slovačku prijestolnicu i carski Beč u ozračju adventa. Bratislava je od Beča udaljena samo 60 kilometara, nepuni sat vožnje. U Beču ne propustite razgledati dvorac Marije Terezije Schönbrunn, šetnju Ringom, Hofburg, Stephansplatz, kupnju u Kärtner Strasse ili Mariahilferstrasse, Operu te nazdraviti kuhanim vinom na božićnom sajmu.U Bratislavi idući dan razgledajte povijesnu jezgra grada koji je procvao posljednjih desetak godina te moderni dio grada Petržalka.

Prijeđite preko jednog od dunavskih mostova, možda onim najimpresivnijim, mostom Novy, koji je dug 430 metara, prošetajte uz dvorac Bratislavski hrad nad Dunavom, obiđite katedralu sv. Martina u kojoj su krunjeni kraljevi. Ne propustite osjetiti bilo noćnog života grada prepunog klubova i restorana, a prilike ima i za dobar šoping. (Agencija Alga Travel, dva dana, autobusom, već od 520 kn za rani booking)  

SAVJET: Ako želite vidjeti više, obići dvorce ili neku od izložbi, provjerite cijene ulaznica i radno vrijeme.

Krstarenje je uvijek dobar izbor, pogotovo ako je cijena dobra. Ne volite zimu i hladnoću? Zaplovite na luksuznom plovećem gradu uz obale antičkih junaka i rimskih osvajača. Obiđite Jeruzalem, podijeljeni grada pod zaštitom UNESCO-a, Katakolonu i Atenu u Grčkoj, Heraklion na Kreti, Haifu u Izraelu, Civitavecchiju, uživajte u zalazima sunaca na toplijoj strani Mediterana loveći na MSC Fantasiji, kruzeru od 27 tisuća kvadrata s pet restorana, četiri bazena, kafićima, saunama, kinima i još mnoštvo toga. (Elite Travel, 12 dana, već od 2650 kuna)

SAVJET: U cijeni nisu lučke pristojbe – 1020 kn. Djeca na 3. i 4. ležaju krstare besplatno. Doplata za transfer iz Zagreba je 950, a iz Rijeke 900 kn, za djecu 550, odnosno 500 kuna.

Za one koji nisu spremni za duga putovanja vikend je dobar odabir i to u Baranji i Srijemu. Vinska čarolija baranjskih podruma traje. Vinogradi, prepuni podrumi, pogled niz ravnicu, srdačni domaćini i vrhunska gastronomska ponuda – Baranja vas čeka. Upoznajte prekrasan kraj nazdravljajući uz pjenušac, ručajte na imanju Principovac i provozajte se vlakom “Traminac express” vinskom cestom. Prije noćenja u turističkom naselju Stari podrum, obiđite podrume u pratnji enologa, a večerajte uz glazbu tamburaša. Iduću dan obiđite Belje, vidikovac na Banovu brdu okružen milijunima čokota vinove loze i ručajte u Kormoranu. (Dnevnik putovanja, 2 dana, 1530 kn)

SAVJET: Piće uz obroke nije u cijeni.

>> Za Božić u Zagrebu turisti iz Nizozemske, Austrije, BiH...   

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije