Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaštita

A kakvu kontracepciju vi koristite?

Žena
Thinkstock
20.02.2014.
u 21:00

Nekad su se spirale primjenjivale samo kod žena koje nisu željele rađati

Čak 20% anketiranih ginekologinja kaže da je spirala njihov prvi izbor kontracepcije.

Zašto? Ova metoda efikasna je koliko i pilula, međutim, mnogo je bolja jer predstavlja dugotrajno rješenje. Ginekolog je postavlja tijekom rutinskog pregleda, a može ostati u maternici do deset godina. Ako pacijentica želi ostati trudna, može se izvaditi i prije. Nekad su se spirale primjenjivale samo kod žena koje nisu željele rađati, ili kod onih koje su završile sa stvaranjem obitelji, jer se smatralo da ovaj oblik kontracepcije povećava rizik od inflamatornog oboljenja zdjelice.

Međutim, najnovija istraživanja opovrgla su ovu teoriju.

>>Koristite li kontracepcijske pilule? Ovo trebate znati!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije