Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
noge na sunce

6 koraka do savršenih stopala u kućnoj radinosti

Pedikura
Foto: Shutterstock
07.07.2014.
u 11:48

Prvo odstranite lak s noktiju, a potom uronite stopala u revitalizirajuću kupku i držite ih u njoj između pet i deset minuta

Korak 1:

REVITALIZIRAJUĆA KUPKA

Prvo odstranite lak sa noktiju, a potom uronite stopala u revitalizirajuću kupku i držite ih u njoj između pet i deset minuta. Kupku za stopala možete napraviti i sami. Napunite veću posudu/ lavor jednakom količinom mlijeka i tople vode pa dodajte tome nekoliko kapi lavandinog ulja.

Korak 2:

OBLIKOVANJE NOKTIJU

Utrljajte malo sredstva za zanoktice u korijen svakog nokta i potisnite zadebljanu kožicu u tom dijelu – učinite to specijalnim komadom pribora, napravljenim od mekog drva. Rašpicom za nokte oblikujte nokte u ravnu liniju (tako ćete spriječiti njihovo urastanje), a zatim blago zaoblite rubove.

Korak 3:

PILING Napunite posudu čistom vodom, a onda napravite temeljit piling stopala. Isperite ih i uklonite naslage kože s peta, prednjeg dijela stopala i prstiju turpijom ili kamenom za pete.

Korak 4:

MASKA

Nakon što ih isperete čistom vodom, u stopala i potkoljenice utrljajte hidratantnu masku. Pričekajte pet do deset minuta, a potom isperite noge mlazom vode.

Korak 5:

HIDRATACIJA

Izbrišite stopala ručnikom (više tapkanjem, nikako energičnim trljanjem!). Namažite ih hidratantnom kremom i lagano masirajte.

Korak 6:

LAKIRANJE Idealno je vrijeme da istaknete ljepotu stopala i ruku, kroz lakove za nokte čije su boje odraz vaše osobnosti i raspoloženja.

>>Razveselite na kraju radnog tjedna svoja stopala kupkom i nježnim pilingom

>>Budite sretni od glave do pete u svom tijelu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije