Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kiša kao inspiracija

10 ''kišnih'' pjesama za jesenje raspoloženje

kišobran
Foto: Ilustracija: DPA/PIXSELL
07.09.2015.
u 14:15

Kiša je poslužila kao inspiracija za pjesme mnogim glazbenicima.

Ljeto se polako primiče kraju, a dolazi jesen, godišnje doba koje između ostalog karakterizira kišno, tmurno vrijeme. Kiša je poslužila kao inspiracija za pjesme mnogim glazbenicima. U nastavku vam donosimo neke od najprepoznatljivijih ''kišnih'' pjesama koje će vas staviti u raspoloženje za jesenje dane.

1. Gene Kelly - Singin' In The Rain

Vjerojatno najpoznatiji ''kišni klasik'' izmamit će vam osmjeh na licu unatoč kišnom danu. Pjesma je danas poznata kao središnji dio istoimenog mjuzikla iz 1952. godine u kojem ju izvodi Gene Kelly. No više izvođača pjesmu je snimilo prije te 1952. Prvi put je objavljena 1929., a kada je napisana nije poznato. Autor teksta je Arthur Freed, a glazbe Nacio Herb Brown.

2. BJ Thomas - Raindrops Keep Fallin’ on My Head

Pjesmu su napisali Burt Bacharach i Hal David za film Butch Cassidy i Sundance Kid iz 1969. godine, a osvojila je i Oscara za najbolju originalnu pjesmu.

3. Prince and The Revolution- Purple Rain

Prva pjesma koja vam padne napamet kada pomislite na Princea i vjerojatno njegov najveći hit je balada Purple Rain iz 1984. godine. Rolling Stone ju je stavio na 143. mjesto na svojoj listi 500 najvećih pjesama svih vremena.

4. Eurythmics - Here Comes The Rain Again

Pjesma o neuzvraćenoj ljubavi iz 1984. singl je s trećeg albuma pop dua Eurythmics i jedan od njihovih najvećih hitova. Kada je objavljena, ušla je u top 10 američke i britanske ljestvice singlova, a riječ je pjesmi koje se danas vjerojatno mnogi sjete kada počne kiša.

5. The Doors - Riders on the Storm

Prema riječima Raya Manzareka, klavijaturista benda, Riders On The Storm posljednja je pjesma koju su Doorsi snimili. Objavljena je 1971. godine, a vjeruje se da se u njoj aludira na ubojstva koja je počinio Billy Cook.

6. Led Zeppelin - The Rain Song

Ova ljubavna balada Led Zeppelina dulja je od 7 minuta. Napisali su je Jimmy Page i Robert Plant, a objavljena je na njihovom albumu Houses of the Holy iz 1973. godine.

7. Guns N' Roses - November Rain

Izdana je 1992. na albumu Use Your Illusion I, a na njoj je frontmen benda Axl Rose počeo raditi 1983. godine. Traje gotovo 9 minuta, a u pamćenje se mnogima zasigurno urezao i spot.

8. Madonna - Rain

Madonnina balada Rain snimljena je za njezin peti studijski album Erotica iz 1992. godine. Impresivan je i videospot za pjesmu u kojem se pojavljuje japanski glazbenik Ryuichi Sakamoto koji u njemu igra ulogu režisera.

9. Garbage - I’m Only Happy When It Rains 

Pjesma benda Garbage iz 1995. godine singl je s njihovog debitantskog albuma. U tekstu se ismijavaju temama anksioznosti koje su dominirale u pjesmama alternativnih rock bendova 90-tih godina.

10. Travis - Why Does It Always Rain On Me?

Pjesma škotskog benda Travis izdana je 1999. godine. Napisao ju je frontmen benda Fran Healy, a inspirirala ga je loša sreća s vremenom koju je doživio na svom odmoru u Izraelu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije