Naslovnica Kultura Glazba

Zagreb zaražen S.A.R.S.-om: Koncert koji treba 'trljati o nos' svima koji nisu bili

Beogradski sastav u Zagrebu je doživio vrhunac karijere sa svojom najdražom publikom
27. listopada 2014. u 15:03 2 komentara 2916 prikaza
Sars
Foto: S.A.R.S.
Pogledajte galeriju 1/4

Da je ljubav Zagrepčana prema beogradskom sastavu S.A.R.S. na razini fenomena bilo je jasno još prošlog proljeća kada su im tri večeri za redom "napunili" koncerte u Tvornici.

Da su osjećaji obostrani potvrdili su S.A.R.S.-ovci kada su odlučili svoj prvi live album snimiti upravo uz "featuring" zagrebačke publike. Koliko je prestižno bilo biti u subotu navečer u Domu sportova najboljeopisuje komentar jednog obožavatelja na službenoj stranici benda:

- Ima da se pre..ravam kod frendova dvije godine zbog ovog što sam doživio! 

"Jedna ljubav"

On je, kao i još više od osam tisuća ljudi (što je brojka kakvoj se trenutno rijetko tko od regionalnih rock izvođača u ovom trenutku može iti ponadati), iskusio dva i pol sata "jedne ljubavi", kako su Beograđani nazvali iskustvo s hrvatskom publikom. 

- Mi u bendu smo u potpunom šoku zbog ovoga što se događa - u jednom je trenutku koncerta ispalio pjevač Žarko Kovačević. I u toj je spontanosti ključ "jedne ljubavi". Žare je poštedio prisutne pretjerane patetike, priča o najvećem koncertu u petogodišnjoj karijeri (koji im je to bio), i o najboljoj publici na svijetu.

Uostalom, to nije ni trebalo reć, bilo je jasno kao dan jer publika pokazala da im je S.A.R.S. puno više od ultimativne balade "Lutka" i klasika "Buđavog lebca". Sevdahasti "Budim se", energičnu "Perspektivu", ska broj "Ti, ti, ti" i ostalih 20 i nešto pjesama unisono je odradila. 

Osim hrvatskih fanova, svoje su "predstavnike" u Domu sportova imale Slovenija, BiH, Srbija, Austrija, Češka... Skupina obožavatelja iz Brazila (!), koja nije uspjela doći do Zagreba, priredila je transparent. A VIP loža? Bila je praktički prazna jer, unatoč folk momentima s harmonikom, S.A.R.S. je ipak narodski rock bend s ozbiljnim socijalnim porukama koje ne dopiru do svakoga.  

Uskoro - Arena?!

Jedina zamjerka ide lošem razglasu zbog kojeg je na tribinama "ječilo" i kojeg će S.A.R.S.-ovci ipak morati "popeglati" u studiju  te umalom bijegu gosta Filipa Dizdara s pozornice kada je u akustičnom dijelu koncerta oprema zakazala.

No, ako ih možda vidimo u Areni za par godina, kako je prije prvog od dva bisa najavio frontmen benda, ili barem tri dana zaredom u Domu sportova, zanemarit ćemo...

>> Očekujemo da nas i Beograd prihvati kako nas danas prihvaća Zagreb

>> Joeu Satrianiju simpatično je što u Beogradu postoji bend nazvan po njemu

ccccccc
VJEČNE SALONKE
Crvene ili one sa zmijskim uzorkom? Doznajte koje su štikle must have ovog proljeća

A1 izdvaja za Vas

  • zag.holding@mafija:

    ovo srpsko prekenjavanje po zagrebu ce netko morati isprati krvlju da dokaze srbima da su to sasvim slucajno a vama koji slusate cetnicke bendove pislat cemo vas za njima