Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo

"Wikileaks – državni neprijatelj" u izdanju Školske knjige

\"Wikileaks – državni neprijatelj\"
arhiva VL
05.07.2011.
u 14:36

Je li WikiLeaks budućnost istraživačkog novinarstva – ili jednostavno najopasnija stranica na internetu?, pitaju se autori

Tko je Assange i što ga pokreće? Imaju li građani pravo znati tajne svoje države? Je li WikiLeaks budućnost istraživačkog novinarstva – ili jednostavno najopasnija stranica na internetu? Ova platforma za razotkrivanje osobito je prijetnja SAD-u jer WikiLeaks državne tajne, bez obzira na to je li riječ o ratnim protokolima iz Afganistana i Iraka ili tajnim diplomatskim depešama, objavljuje na internetu gdje one postaju dostupne svima. Američka vlada proglasila je WikiLeaks državnim neprijateljem. Progoni ih se svim sredstvima. No kako je šačica mrežnih aktivista, koja se udružila krajem 2006., uspjela zadati strah supersili SAD-u?

Speigelovi novinari i urednici Holger Stark i Marcel Rosenbach već godinama prate razvoj WikiLeaksa, i njihova priča postala je uspješna knjiga "Wikileaks – državni neprijatelj". Kod nas je knjigu upravo izdala Školska knjiga u svojoj biblioteci Lumen. S njemačkoga ju je prevela Sabina Marić.

Komentara 1

AV
Alexandar Veliki
15:51 05.07.2011.

U ovom današnjem lažnom svijetu, uništenog morala, gdje se vrijednosti izvrću, jedna policisko-militantna i nedemokratska država kao što je USA bez bojazni uzvikuje ustima svojih kongresmena preko javne TV : \"Treba ga ubiti\" (Assange-a) i nitko se ne sjeti postaviti pitanje odgovornosti dog degenerika. Sraqmota za školsku knjigu da bira takvu literaturu (smeće) i prezentira je kod nas. Jel su to prišapnnuli Jaci...? Kod nas je prosječan čovijek dvostruko obrazovaniji nego neki Amer i samo mogu reći : Non pasara !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije