Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kreativno rješenje

Protiv najezde skakavaca u Nepalu bore se heavy metal muzikom

Foto: wiki
07.07.2020.
u 12:57

Nepalski ministar poljoprivrede najavio je da vlasti prikupljaju pjesme za heavy metal kompilaciju koja bi navodno trebala otjerati najezde skakavaca u toj zemlji.

Nepalski ministar poljoprivrede Ghanshyam Bhusal predložio je prilično nekonvencionalnu metodu obrane usjeva od najezde skakavaca. Bhusal naime misli da skakavce može ubiti ili otjerati - heavy metal glazba. 

- Nedavno sam telefonski razgovarao sa svojim bratom koji živi u Australiji i rekao mi je da glazba može biti vrlo korisna u kontroli najezde skakavaca - rekao je ministar te dodao da nepalske vlasti prikupljaju pjesme za "ubitačnu" heavy metal kompilaciju. 

Iako to možda zvuči bizarno, utjecaj glazbe na živi svijet već se godinama proučava. Tako i biljke navodno dobro reagiraju na klasičnu glazbu, a skakavci će se možda prestrašiti glasnih metalaca. U Indiji su neki poljoprivrednici već pokušali najezdu skakavaca otjerati sličnom metodom, puštajući im iznimno glasnu indijsku glazbu putem golemih zvučnika, no za sada nije poznato jesu li bili zaista uspješni. 

Već mjesecima se zemlje južne Azije i istočne Afrike bore sa skakavcima koji prijete uništiti sve usjeve i uzrokovati velike štete i glad, a nepalsko Ministarstvo poljoprivrede plaća 100 nepalskih rupija (1,18 eura) za kilogram ulovljenih skakavaca, mrtvih ili živih. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije