Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DETEKTIVI

Osvojite nagrađivanu knjigu Slast na dnu pite

slast
Naklada Ljevak
02.05.2010.
u 13:37

Flavia de Luce, jedanaestogodišnje je čudo od djeteta, djevojčica kojoj su glavna strast kemijski eksperimenti i proučavanje otrova

Početak je 1950-ih, a na engleskom ladanju, u selu Bishop’s Lacey gdje živi glavna junakinja ovog detektivskog romana Flavida de Luce, ljeto protječe dokono i bez zbivanja sve dok jednog jutra u gredici krastavaca pod prozorom spavaće sobe Flavia ne pronađe neznanca koji umire pred njezinim očima. To uzbudljivo iskustvo u Flavijin život unosi novi smisao.

Flavia de Luce, jedanaestogodišnje čudo od djeteta, djevojčica kojoj su glavna strast kemijski eksperimenti i proučavanje otrova, odluči ostaviti po strani svoje epruvete i Bunsenove plamenike i sama se upustiti u rješavanje zločina.

Knjiga je osvojila brojna priznanja – od nagrade za najbolji kriminalistički roman Dagger Award, do najviših mjesta na svim najvažnijim popisima najprodavanijih knjiga 2009. godine – Amazon.com, NYT Bestseller List, Times Online, Hottest Read, Indie List itd.

Alan Bradley autor je nagrađivanih knjiga za djecu, kratkih priča te uzbudljive memoarske proze The ShoeBox Bible. Godine 2007. osvojio je Dagger Award za knjigu Slast na dnu pite – prvu u seriji naslova u kojima je glavna junakinja očaravajuća mlađahna detektivka Flavia de Luce. Alan Bradley živi na Malti sa ženom i dvije proračunate mačke.

Vecernji.hr i Naklada Ljevak i ovoga puta nagrađuju sljedećih troje sretnih čitatelja s primjerkom ove uzbudljive priče - Dina Lukač iz Karlovca, Lovorka Latin iz Zaboka i Danijela Sunara iz Zagreba. Čestitamo sretnim dobitnicima, a svima ostalima više sreće želimo već u idućoj nagradnjači.

 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije