Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teatar Ulysses

'Ostala si uvijek ista' na Šerbedžijinu repertoaru

Foto: Boris Ščitar
1/10
VL
Autor
Denis Derk
16.07.2018.
u 09:38

Vladu Kreslina, slovenskog Boba Dylana ili Đorđa Balaševića, na Mali Brijun dopratila je vojska iskrenih obožavateljica i obožavatelja

Topla ljetna večer u atraktivnoj utrobi austrougarske utvrde Minor na Malom Brijunu u petak je odjekivala raznolikom, ali zato kvalitetnom glazbom.

Glumac, pjesnik i pjevač Rade Šerbedžija uz svojega slovenskog prijatelja Vladu Kreslina i stalni bend Zapadni kolodvor otvarao je osamnaestu sezonu Ulysses teatra. No, bilo je tu još gostiju... Publika je tako mogla čuti neke poznate Radine interpretacije vlastitih pjesama, a među njima i njemu najdražu međimursku narodnu pjesmu “Protuletje se otpira”, ali i Azrinu “Meni se dušo od tebe ne rastaje”.

Otpjevao je Rade i pjesmu “Povratak ratnika” čiji je lucidni tekst napisao sa suprugom Lenkom, a u kojem se citira i poznata partizanska pjesma “O bella ciao”, ali i pjesme “Barbara”, “Djevojka iz moga kraja”, “Djevojko mala”... Novitet na svom repertoaru popularni filmski glumac čuvao je za kraj službenog dijela koncerta. Bila je to pjesma “Ostala si uvijek ista” za koju je tekst napisao Željko Sabol, a glazbu Đorđe Novković, a koju je svojedobno proslavio Mate Mišo Kovač.

– To je pjesma koju je pjevao moj prijatelj kojeg nisam vidio trideset i pet godina – rekao je Rade Šerbedžija publici. Manje se zna da je Rade s Mišom Kovačem nastupao i na filmu.

Riječ je o igranom filmu “Poslijepodne jednog fazana” koji je 1972. godine snimio redatelj Marijan Arhanić, koji je uz Davorina Stipetića potpisao i scenarij. Glazbu potpisuje Alfi Kabiljo, a u glumačkoj je ekipi i Mišo Kovač, i to uz Radu Šerbedžiju (koji glumi trubača benda u kojem Mišo pjeva), a tu su i Igor Galo, Mile Rupčić, Franjo Majetić, Jasna Mihaljinec, Stipe Belobrk...

Uz Šerbedžiju su na Brijunima nastupile i njegove kćeri Lucija, Nina, Vanja i Milica (koju je predstavio kao jedinog glazbenog profesionalca u obitelji), a posebni gosti bili su braća Teofilović i gitarist Miroslav Tadić.

Uzvike odobravanja izazvao je kantautor Vlado Kreslin, slovenski Bob Dylan ili slovenski Đorđe Balašević, kojeg je na Brijune dopratila vojska obožavatelja. Naravno, najviše pljeska izazvala je njegova antologijska pjesma “Namesto koga roža cveti”. No, koncert je završila poezija. Radina i Arsenova “Ne daj se Ines”... 

Komentara 6

ZA
zaokica
10:04 16.07.2018.

koga briga za ove pa i vas iz vecernjaka koji zelite zasjeniti dogadjaj stoljeca..

ZA
zaokica
10:02 16.07.2018.

a dije boca viskija ...

Avatar Peterančan
Peterančan
11:24 16.07.2018.

Kaj Hrvatska nema kam pametnije uložiti kune nego financirati geđovane koju po njoj kenjaju gdi stignu? Bolje da su u neko romsko selo uveli vodovod, ta manjina bar priznaje Lijepu Našu kao svoju domovinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije