Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIZNANJE NAŠEM GLUMCU

Rade Šerbedžija dobitnik nagrade Filmskog festivala u Trstu

Rade Šerbedžija
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/5
20.01.2018.
u 16:55

Priznanje se dodjeljuje treću godinu za redom za "izražajan karakter u filmskoj industriji, koji kroz svoj rad doprinosi sastavljanju mostova između istoka i zapada". Prethodne dvije godine nagrada je pripala glumicama Iréni Jacob i Monici Bellucci.

Istaknuti filmski i kazališni glumac, redatelj, glazbenik i pisac Rade Šerbedžija dobitnik je ovogodišnje specijalne nagrade Eastern Star 2018. prestižnog 29. Filmskog festivala u Trstu (29. Trieste Film Festival), priopćeno je iz Teatra Ulysses.

Priznanje se dodjeljuje treću godinu za redom za "izražajan karakter u filmskoj industriji, koji kroz svoj rad doprinosi sastavljanju mostova između istoka i zapada". Prethodne dvije godine nagrada je pripala glumicama Iréni Jacob i Monici Bellucci.

Direktori festivala Fabrizio Grosoli i Nicoletta Romeo izjavili su kako im je "iznimna čast dodijeliti nagradu Radi Šerbedžiji, kao jednom od najpopularnijih i najsvestranijih glumaca na međunarodnoj sceni, koji je stvarao na cijelom prostoru nekadašnje Jugoslavije, Italije i drugih zemalja, surađujući s vrhunskim redateljima poput Stanleya Kubricka (Eyes Wide Shut), Johna Wooa (Mission: Impossible II) i Clinta Eastwooda (Space Cowboys)".

"No, nagrada je pripala Šerbedžiji ne samo zbog njegova umjetničkog angažmana, nego i zbog njegova zalaganja za civilno društvo te hrabrog i beskompromisnog suprotstavljanja ratu", istaknuli su.

Filmski festival u Trstu održava se od 19. do 28. siječnja, a nagrada Eastern Star 2018. Šerbedžiji će biti svečano uručena u subotu 20. siječnja u kazalištu Miela u Trstu.

Rade Šerbedžija
1/7
Ključne riječi

Komentara 28

Avatar 123456
123456
17:03 20.01.2018.

Rade Šerbedžija dobitnik nagrade Filmskog festivala u Trstu ------------------------------------------------- hahahahahahahahahahahahahahahahahaha! Jel jakovčić bil u žiriu?

DU
Deleted user
17:05 20.01.2018.

Nas je redatelj Krsto Papić ali Šerbedžija!?

GU
General_U
17:21 20.01.2018.

cejeni i talijani uvijek su imali isti cilj kad je hr. u pitanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije