Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sanjam knjige

Na dvadeseti pulski sajam, posvećen Prvom svjetskom ratu, dolazi Thompson

Claudio Magris
Davor Puklavec/PIXSELL
03.12.2014.
u 15:15

I ove godine dolaze ugledni autori kao što su Claudio Magris, Oksana Zabužko, Ljudmila Petruševska, Philippe Claudel...

Pulski sajam knjige i autora dočekao je dvadeseto, jubilarno izdanje koje počinje nultim knjižničarskim danom već 3. prosinca. Do 14. prosinca u nekadašnjem austrougarskom kasinu gostovat će 350 domaćih i stranih autora, a kupcima će na volju biti čak 15.000 naslova.

Središnja je tema sajma stota obljetnica početka Prvog svjetskog rata, što je prirodno jer je Pula bila glavna austrougarska ratna luka. Među najpoznatijim piscima koji će pohoditi Pulu su Ljudmila Petruševska (publika će u Cvajnerici moći vidjeti i njen kabare), Claudio Magris (na fotografiji), Paolo Rumiz, Philippe Claudel, Kišev biograf Mark Thompson, Josef Winkler...

U goste sajmu dolazi i bečki Burgtheater, a svoje će novitete pulskoj publici ekskluzivno predstaviti Ante Tomić, Dževad Karahasan, Dragan Velikić, Predrag Finci, Vjeran Zuppa, Teofil Pančić, Milana Vuković Runjić... Sajam će 4. prosinca u podne otvoriti ukrajinska književnica Oksana Zabužko, kojoj su na hrvatski prevedene dvije knjige. 14. prosinca na sajmu će biti dodijeljene i nagrade Kiklop, a dostojno mjesto u Puli izborio je i strip.

>> 'Interliber je prilika da direktnom prodajom dođemo do novca!'

Komentara 1

DB
doktor.buljko
02:18 06.12.2014.

Kakav je to način? Svi dolaze, a bivša šampionka, osvajačica Kiklopa - Nives Celzijus - nije pozvana! Ako vi pljujete sami na sebe, što nama preostaje? Trošite svoje, a ne naše novce, paraziti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije