Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Mirjana Krizmanić predstavlja novu knjigu 'Život s različitima'

Marija krizmanić
arhivska fotografija
09.02.2010.
u 16:02

Nakon knjige 'Tkanje života' Mirjana Krizmanić u novoj knjizi 'Život s različitima' u izdanju Profila donosi savjete kako pronaći svoje mjesto u velikoj zajednici različitih.

Nakon knjige ''Tkanje života'', najprodavanijeg priručnika za samopomoć svih vremena, Mirjana Krizmanić u novoj knjiži ''Život s različitima'' u izdanju Profila donosi savjete kako pronaći svoje mjesto u velikoj zajednici različitih te isprati nesnošljivost prema drukčijima i predrasude prema različitima. Knjiga će biti predstavljena u četvrtak, 11. veljače u 19 sati u Novinarskom domu, a uz autoricu o knjizi će govoriti Sandra Mlakar, prof. dr. Nataša Jokić-Begić i Ivica Prtenjača.

''Život s različitima'' bavi se pitanjima normalnosti i različitosti, nijekanjem trajnih posljedica invaliditeta, pozitivnom diskriminacijom, stereotipima i predrasudama, problemima politički korektnog govora, ali i specifičnim problemima obitelji ljudi s invaliditetom.

Koristeći iskustva iz vlastitog života Mirjana Krizmanić ilustrira i poručuje kako svuda oko nas postoje drukčiji svjetovi, drukčija živa bića, drukčiji ljudi, a ipak sve sastavljeno od istih djelića tvari, sve podvrgnuto zakonima prirode, sve sa svojim vijekom trajanja i svojim obilježjima. Sve i svatko sa svojim pravom na postojanje. Kad bismo našli vremena da sami sebe prepoznamo kao djelić tog složenog svijeta, možda bismo s više snošljivosti gledali na ljude oko sebe.

Komentara 1

SN
snovak45
16:33 09.02.2010.

Velike misli, pardon Misli. Znači postoje drukčija bića ? I to još živa ? I imaju pravo na postojanje ? To je nešto zaista novo ! Izvorno. Tko kaže da nema popova žena, popova i na ljevici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije