Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Knjige

Ministarstvo kulture objavilo Javni poziv za otkup knjiga za narodne knjižnice

Ministarstvo će otkupljivati knjige domaćih izdavača na hrvatskome jeziku, i to djela suvremene domaće književnosti, prijevode djela suvremene svjetske književnosti, djela od temeljne vrijednosti za nacionalnu kulturu i umjetnost te vrijedne knjige i slikovnice za djecu i mlade
20. ožujka 2020. u 10:43 0 komentara 164 prikaza
Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek
Foto: Petar Glebov

Ministarstvo kulture objavilo je Javni poziv za otkup knjiga za narodne knjižnice u 2020. godini objavljene od listopada 2019. i tijekom tekuće godine, s rokom prijava do 9. studenoga.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica Nove mjere NSK nastavlja pružati usluge koje su moguće "na daljinu"

Ministarstvo kulture na temelju članka 9. Zakona o financiranju javnih potreba u kulturi te članaka 2. i 3. Pravilnika o izboru i utvrđivanju programa javnih potreba u kulturi objavilo je "Javni poziv za otkup knjiga za narodne knjižnice u 2020. godini", priopćeno je iz ministarstva.

Ministarstvo će otkupljivati knjige domaćih izdavača na hrvatskome jeziku, i to djela suvremene domaće književnosti, prijevode djela suvremene svjetske književnosti, djela od temeljne vrijednosti za nacionalnu kulturu i umjetnost te vrijedne knjige i slikovnice za djecu i mlade.

Otkupljivat će se knjige na hrvatskom jeziku objavljene od listopada 2019. i tijekom 2020. godine samo onih nakladnika koji se pridržavaju Sporazuma o jedinstvenoj cijeni knjige i koji su dostavili obvezne primjerke prijavljenog izdanja Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Pravo podnošenja ponuda na Javni poziv imaju pravne i fizičke osobe koje su registrirane za obavljanje nakladničke djelatnosti u Republici Hrvatskoj i autori vlastitih izdanja koji su državljani RH.

Knjige otkupljene putem ovoga Javnog poziva namijenjene su fondovima narodnih knjižnica u RH.

Ponude za otkup knjiga mogu se podnositi od dana objave do 9. studenoga 2020. godine. Prijava i informacije o tekstu Javnog poziva nalaze se na mrežnim stranicama Ministarstva. https://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=24314.

NSK Što čitati? NSK nudi bogate digitalne sadržaje, a Knjižnice grada Zagreba e-knjige

"Ministarstvo kulture redovno provodi otkup knjiga, a u okolnostima epidemije COVID-a mjera otkupa će pomoći ublažavanju negativnih utjecaja krize na nakladničku djelatnost", ističe se u priopćenju ministarstva.

BILI ZAJEDNO NA VEČERI
Liječnik koji je pokušao oživiti Bandića: Samo se srušio, bio je to masivni infarkt
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.