Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ranko Marinković'

Kristijan Vujičić pobjednik je 51. natječaja Večernjeg lista za kratku priču

Zagreb: Dodjela nagrada 51. Natječaja kratke priče Večernjeg lista "Ranko Marinković"
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/16
21.09.2017.
u 14:02

Drugu nagradu u iznosu od osam tisuća kuna osvojio je akademik Pavao Pavličić "Pričom za Večernjakov natječaj", dok je treću nagradu u iznosu od pet tisuća kuna osvojila Marina Veljača pričom "Znaš li tko sam ja"

Književnik i urednik Kristijan Vujičić pobjednik je 51. natječaja Ranko Marinković Večernjeg lista za kratku priču. Pobijedio je pričom "Zid mora pasti" te osvojio 20.000 kuna.

Drugu nagradu u iznosu od osam tisuća kuna osvojio je akademik Pavao Pavličić "Pričom za Večernjakov natječaj", dok je treću nagradu u iznosu od pet tisuća kuna osvojila Marina Veljača pričom "Znaš li tko sam ja". Dodjela nagrada održana je u svečanoj dvorani Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu.

Zagreb: Dodjela nagrada 51. Natječaja kratke priče Večernjeg lista "Ranko Marinković"
1/48

Na 51. Večernjakov natječaj pristigle su rekordne 963 priče, a žiri u kojem su bili akademik Milivoj Solar (predsjednik), Helena Sablić Tomić, Milena Zajović, Seid Serdarević, Tomislav Sabljak i Denis Derk razmotrio je 59 priča koje su objavljene u Obzoru, Večernjakovu subotnjem prilogu od proljeća 2016. do proljeća 2017. godine.

Predsjednik HAZU Zvonko Kusić podržao je inicijativu ovogodišnjeg žirija koji predlaže da Ministarstvo kulture Republike Hrvatske nagradi Ranko Marinković dodijeli status nacionalne nagrade.

Glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić na dodjeli je istaknuo da Večernjakovu natječaju ne treba popularizacija, budući da je na 51. natječaj pristigao rekordan broj priča.

Komentara 4

SM
stari_mačak
16:10 21.09.2017.

Ovoga puta, za prvu nagradu Uečernjeg lista bilo je dovoljno popljuckati "drugove" i hrabro napisati "Jugoslavija mora pasti", ravno trideset i sedam godina nakon Brozove smrti. Stvarno hrabro, sve čestitke laureatu. Što se tiče drugoplasiranog eseja, nadam se da će Pavličić korisno potrošiti osam lakih tisuća kuna zarađenih akademskom titulom, a treći osnovnoškolski uradak ne bih ni spominjao. Sve u svemu, ovim izborom i ime časnog Ranka Marinkovića po n-ti je puta ovdje popljuvano. Njemu mrtvom to je potpuno svejedno, a mi živi znamo i sjećamo se da je književnost preživjela i teža vremena pa će, dakako, i ova :)

DO
Dobinov
16:20 25.09.2017.

Netko je eliminirao 904 priče iz konkurencije a tko je to nisam mogao razaznati. Preostalih 59 žiri je pročitao u šta sumnjam. Da je pročitao priče ne bi prvu nagradu dodijelio ovoj priči. Malo antikomunizma, malo psovki, malo zagrebačkog slenga i puno politike. Berlinski zid je otrcana i ofucana tema ali izgleda nekima nije dosadio. Prelijepa djevojka i malo pubertetskog voajerizma i eto prve nagrade. Žiri je izabrao pisce koje će nagraditi a šta su poslali nije važno i nisu ni čitali.

GO
goran2hr
22:51 22.09.2017.

Nagrađena priča, bolja je od drugonagrađene i od trećenagrađene priče. Komisiji treba dati otkaz i dovesti bolje. Žurno, jer bliži se zima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije