Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spašeni iz poplave

Na sigurnom još 60 pasa, Suza uvodi pet rescue telefon

spašeni psi
Foto: Privatni album
1/11
20.05.2014.
u 20:31

Na broju 092/3178832 primat će pozive za izgubljene životinje, a pronaći ćete ih na www.suza.hr

Za sve koji traže svoje ljubimce u poplavljenim mjestima Slavonije, od srijede zagrebački Info centar “Suza” otvara posebnu Pet rescue telefonsku liniju. Na broju 092/3178832 primat će pozive za sve izgubljene i nađene životinje s poplavljenih područja.

Pozivi će se zaprimati svakog radnog dana od 8 - 21 h, a subotom i nedeljom od 9 - 15 h. Svaka prijavljena životinja biti će upisana u Suzinu bazu podataka i bit će vidljiva na web stranicama Info centra www.suza.hr,

Pas na tavanu

Spašavanje životinja u poplavljenoj Gunji nastavljeno je, osječkim i vinkovačkim volonterima priključili su se i volonteri iz Rijeke. Prije dolaska u Gunju, dio prikupljenih donacija ostavili su u Slavonskom Brodu, za životinje koje su na brizi Udruge Victus. Do večernjih sati izvučeno je 60 pasa, a volonteri i dalje čekaju kako bi spasili što više životinja, jer društvenim mrežama i dalje se širi popis životinja koje su njihovi vlasnici ostavili.

Crno-bijeli šarplaninac nalazi se na terasi prizemne bijele kuće u Ulici Ante Starčevića, kuća pored nje ima broj 129, odaziva se na ime Tobi. Bijeli tornjak ostao je u Savskoj ispod nasipa, odaziva se na Blek. Dva psa i mačka s pet mačića u Ulici Ante Starčevića broj 133, žuta kuća kod trafostanice. na prvom su katu. Pas Gricko u Ul. Antuna Matije Reljkovića 33, zelena kuća, mali crni pekinezer u istoj ulici na broju 83, sa stražnje strane na katu.

Foto: Robert Demo

Zlatni retriver ostao je na terasi kuće u Bana Josipa Jelačića 19. Pas, dvije mačke i dva zamorca u Vladimira Nazora 247, u Dobriše Cesarića 53 na tavanu imaju 3 jarića i 13 praščića. Tigrasti mačak s bijelom mrljom na vratu u Antuna Matije Reljkovića 22. U Vladimira Nazora 1B u dvorištu je mala štalica, pas je na tavanu.
Volonteri koji žele sudjelovati u akcijama spašavanja trebaju se javiti Stožeru za obranu i spašavanje Vukovarsko-srijemske županije.

Prikuplja se i dalje

I Noina arka, u dogovoru s Pet centrom, organizirala je prihvat donacija za životinje s poplavljenih područja, a donirao je i Pet centar. Kupljenu hranu možete ostaviti na Veterinarskom fakultetu, u prostorijama Studentskog zbora, Heinzlova 55, svakim danom od 8 do 20 sati te u prihvatilištu Noine arke u Dumovcu. S udrugo Pobjede iz Osijeka dogovoren je i smještaj za neke od spašenih pasa, o kojima će skrb preuzeti Noina arka.
I lanac Zoo City prikuplja hranu za životinje, ostaviti je možete u pripremljenim kutijama u 17 trgovina diljem Hrvatske. Udruga Indigo prikuplja donacije za ljude i životinje do petka, 22. svibnja. Udruga Rina donacije prikuplja i sutra na nekoliko sabirnih mjesta. Priključili su im se volonteri iz Dubrovnika, Splita, a brojne udruge organiziraju aukcije i odriču se svih sredstava za pomoć životinjama i volonterima koji ih spašavaju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije