Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznenađenje turnira!

Francuska šokirala Španjolsku i ušla u polufinale SP-a!

Hrvatska - Francuska
Foto: FIBA
10.09.2014.
u 23:47

U polufinalu će igrati protiv Srbije koja je nešto ranije bila bolja od Brazila (84:56).

Košarkaši Francuske ušli su u polufinale Svjetskog prvenstva u košarci. U najvećoj senzaciji ovog prvenstva pobijedili su domaćina Španjolsku s rezultatom 65:52! U polufinalu će igrati protiv Srbije koja je nešto ranije bila bolja od Brazila 84:56.

Francuzi su odlično otvorili utakmicu i napravili seriju 8:0 te dali nagovijestiti da će ovo biti njihova večer, no Španjolci su se razbudili i serijom 10:0 došli do prednosti 12:11. 

Na kraju prve dionice rezultat je bio u egalu, a drugu četvrtinu dominirali su ponovno Francuzi. Sjajnom obranom izluđivali su Španjolce i na odmor otišli s vodstvom 35:28. U nastavku se ponovno bude domaćini i vraćaju se u utakmicu te s pola koša prednosti ulaze u posljednjih deset minuta. Međutim, tada su bili nemoćni jer su se Francuzi razigrali i na kraju uvjerljivo slavili. Pokazali su još jednom da imaju odličnu momčad, bez obzira na to  što im na ovom turniru nema Tonyja Parkera.

Ovo spada u jedno od najvećih, ako ne i najveće iznenađenje ovog turnira, posebno ako se u obzir uzme činjenica da su Španjolci na ovom turniru imali pomoć navijača, ali i sudaca. No, bez obzira na to, na drugom uzastopnom velikom natjecanju ispadaju od Francuske. Da stvar za njih bude gora, u skupini su glatko pobijedili sa 24 razlike.

Diaw je sa 15 koševa predvodio Francuze, Heurtel je dodao 13 koševa, a Gobert se istaknuo sa 13 skokova.

U polufinalu će, dakle, Francuska u petak u Madridu igrati protiv Srbije, a drugom polufinalu u četvrtak se sastaju Sjedinjene Američke Države i Litva.

>>Srbija pregazila Brazil 28 razlike i ušla u polufinale SP-a!

Komentara 7

IH
iron.hide.54966
06:07 11.09.2014.

Tak im i treba, ponajvise organizatorima...

Avatar rodzer_det
rodzer_det
00:20 11.09.2014.

znaci opet srbija da brani cast evropske kosarke protiv amerikanaca

GA
Gambit
09:02 11.09.2014.

Prava sramota za Španjolsku! Čak smo mi bili bliži pobjedi protiv Francuske!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije