Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI 2016

SSSH zadovoljan nakon sastanka: 'Program nam je kompatibilan s HDZ-ovim'

mladen novosel
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
07.09.2016.
u 14:08

Novosel je izrazio zadovoljstvo što je jedan od ciljeva HDZ-a pokretanje industrije na razinu kakva je nekad bila u Sisačko-moslavačkoj županiji

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Mladen Novosel izjavio je u srijedu, nakon sastanka s predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem, da je SSSH-ova predizborna platforma kompatibilna s HDZ-ovim programom i najavio nastavak socijalnog dijaloga ako HDZ uspije formirati buduću Vladu.

– Sastanak je bio konstruktivan. Naša predizborna platforma 'Za Hrvatsku zadovoljnih ljudi' kompatibilna je s programom HDZ-a. Ako HDZ uspije formirati buduću Vladu, sigurno ćemo nastaviti socijalni dijalog i nastojati provesti ono o čemu smo razgovarali. U Hrvatskoj se mora pokrenuti reindustrijalizacija  i moraju se otvarati kvalitetna nova radna mjesta – rekao je novinarima Novosel nakon razgovora s Plenkovićem, Goranom Marićem i Tomislavom Ćorićem.

HDZ se više neće populistički ponašati

Novosel je izrazio zadovoljstvo što je jedan od ciljeva HDZ-a pokretanje industrije na razinu kakva je nekad bila u Sisačko-moslavačkoj županiji, koja je ogledni primjer propadanja hrvatske industrije i gospodarstva. Upozorio je i na problem malih plaća zbog čega radnici, prvenstveno mladi, odlaze iz zemlje.

Također je zadovoljan što mu je predsjednik HDZ-a rekao da se njegova stranka više neće populistički ponašati. – To godinama zagovara i SSSH. Godinama govorimo da i na sindikalnoj sceni ima previše populizma te da s Vladom i poslodavcima treba razvijati tripartitni socijalni dijalog i kroz njega rješavati probleme – kazao je.

Plenković je uzvratio da je SSSH-ova predizborna platforma referentan dokument o kojem svaka stranka i vlada treba voditi računa, jer dolazi od aktera koji znaju konkretne probleme radnika. Naglasio je kako je HDZ stranka koja u fokus stavlja rad, pojedinca, njegov dostojanstven život i mogućnost da priskrbi svojoj obitelji i društvu.

Poručio je da će njegova stranka voditi računa o učinkovitom i sustavnom socijalnom dijalogu, kontinuiranom radu Gospodarsko-socijalnog vijeća te uključivom zakonodavnom procesu kako bi se u razumnom roku donijelo dugoročne i kvalitetno pripremljene propise u europskom duhu.

Čelnici HURS-a i URSH-a zbog Plenkovićeva kašnjenja napustili dogovoreni sastanak

Nakon sastanka u središnjici SSSH-a Plenković se u 11 sati trebao sastati s čelnicima Hrvatske udruge radničkih sindikata (HURS) Ozrenom Matijaševićem i Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH) Damirom Jakušem, no do toga nije došlo jer su oni nakon 15 minuta čekanja napustili središnjicu HDZ-a nezadovoljni Plenkovićevim kašnjenjem.

– Vrlo je neozbiljno i nekorektno nekog pozvati na sastanak u 11 sati, a onda ga bez objašnjenja ostaviti da čeka u predvorju – kazao je Jakuš novinarima. Rekao je da je od čelnika HDZ-a htio saznati odgovore vezane uz pronatalitetnu i gospodarsku politiku te što konkretno misle napraviti s TŽV Gredelj.

>> Ljutiti sindikati napustili sastanak jer je Plenković kasnio

Komentara 5

Avatar Cinco
Cinco
14:56 07.09.2016.

SDP nije ni lijevo ni desno ni centar nego čista malograđanština pa i primitivizam. HNS uspijeva biti i od njih gori.

GM
Gusta magla
15:53 07.09.2016.

Ako zele lopove(Beljak),nesposobne(Milanovic),antidrzavne(Pušić)....onda je ljeva opcija za njih....ja to nezelim....fuj,fuj,pljuc,vi niste za moju kucu....

BU
Bubalamala
14:39 07.09.2016.

Gdje to ima još u svijetu da sindikati daju podršku desnoj opciji. Obično je to lijeva, socijalna politika koja drži stranu i radniku i seljaku. Ovo miriše na osobnu nagodbu ovog " sindikalca " .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije