Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽARKO PUHOVSKI:

'Mostu je gubitak vremena pregovarati sa SDP-om'

06.01.2016., Zagreb - Prof. dr. sc. Zarko Puhovski, politicki analiticar i politolog. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/5
22.09.2016.
u 10:26

Puhovski tvrdi da Most sada pokušava jačati svoj ucjenjivački potencijal "šaljući okolo priču".

Nakon što je Krešo Beljak objavio kako će HSS dati svoje mandate na raspolaganje Andreju Plenkoviću prilikom sastavljanja Vlade, iz HDZ-a su poručili kako im je Most glavni strateški partner.

Beljak je u emisiji Otvoreno dodatno objasnio odluku tvrdeći da neće dati mandate ako će oni biti presudni za sastavljanje Vlade. 

Ovaj potez svakako je oslabio poziciju Mosta, smatra analitičar Žarko Puhovski koji odbacuje mogućnost da Most i SDP krenu u sastavljanje Vlade jer "oni (SDP) u ovom trenutku nisu kandidat za ozbiljne razgovore o Vladi".

– Ja mislim da su to spinovi i da prije svega Most ne smije pregovarati s SDP-om. Crkva im je to izričito zabranila i Most ih sluša – kazao nam je Puhovski i dodao da je to bilo prije izbora.

– Nakon izbora SDP-ovci su postali gubitnici i jednostavno je gubitak vremena s njima pregovarati. Oni su puno slabiji – kazao je Puhovski o objasnio da su oni sada zaokupljeni borbom za novo vodstvo "tako da u ovom trenutku nisu kandidati za ozbiljne razgovore o Vladi". 

Smatra da je ovo sve pokušaj Mosta da "neutralizira slabljenje pozicije Mosta" do koje je došlo nakon HSS-ove odluke da podrži Plenkovića.

– Ucjenjivački potencijal Mosta o kojem oni ovise znatno je oslabio i nakon što je postalo jasno da će manjine podržati Vladu – izjavio je Puhovski.

Tvrdi da Most sada pokušava jačati svoj ucjenjivački potencijal "šaljući okolo priču".

Na pitanje hoće li možda HDZ popustiti Mostu, odgovorio je kako neće biti popuštanja. Kazao je kako je bitno da se HDZ sada nalazi u poziciji da izabere predsjednika Sabora bez Mosta "što bi bilo jako važno i onda će stvari drukčije izgledati".

– Ako se taj dogovor postigne, onda je Most u još lošijoj poziciji. Ponavljam opet, ovdje je riječ o dvije frakcije katoličke politike u Hrvatskoj. Ako dođe do nekog spora, intervenirat će Sisak i Zagreb – za kraj je dodao Puhovski. 

>> I HDZ i Most imaju plan B, Plenković HNS, Petrov SDP

>> Manevrom s HSS-om HDZ je poručio Mostu: Božo, požuri se!

Komentara 25

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
10:48 22.09.2016.

Nevjerojatno je kako Puhovski imputira da Katolička crkva formira Vladu. Ako je i od njega, previše je. Čovjek šalje ideje i signale, kao da živi u komunizmu.

DU
Deleted user
11:54 22.09.2016.

"Crkva im je to izričito zabranila..." Gosp. Puhovski govori o spinovima, a što je ovo nego spin, ako nije obrazloženo? Nemam ništa protiv gosp. Puhovskog, ali brate mili imamo li mi nekih novih, mladih, svježih "političkih analitičara"??

ZM
zmestrov
11:31 22.09.2016.

Hrvatska je specifičnost da joj se dvadeset godina iza rata u lice ruga vlastita peta kolona

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije