Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mostovac Šimić o HSS-u

'Interes HSS-a nije programski, već foteljaški'

miroslav šimić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
21.09.2016.
u 15:30

Most ima razloga biti oprezan prema HDZ-u, svi znaju zašto, a razumijemo i oprez kolega iz HDZ-a jer su pojedinci stekli dojam da smo tvrdi u stavovima i nismo spremni prihvatiti argumente. Jedni druge u tome sada razuvjeravamo – zaključio je Šimić

– Drago mi je ako su HSS i predsjednik im Beljak odlučili podržati hrvatsku Vladu kojoj svakako treba stabilnost. Voljeli bismo da su iskreni u tome, no sumnjičavi smo jer su u zadnja tri mjeseca prvo bili u jednoj koaliciji, pa otišli u drugu, a sada iskazuju namjeru da se vrate u prvu. Procjenjujemo kako je to stoga što traže bolju poziciju ili sinekuru – poručio je Miroslav Šimić iz Mosta danas u Osijeku. Nastavljaju, kazao je, pregovore s "potencijalnim partnerima iz HDZ-a", a zajednička im je namjera, dodao je, stvoriti Vladu HDZ-a i Mosta koju mogu podržavati i drugi saborski zastupnici.

– Otvorili smo niz tema, a to je posao za koji moramo imati vremena i ne želimo se previše baviti izjavama aktualnog predsjednika HSS-a – izjavio je.

Na upit može li potez HSS-a omesti Most da sudjeluje u vlasti, Šimić je odgovorio kako ne vidi što bi to moglo poremetiti.

– Ako prelazite svaki mjesec dana s jedne na drugu stranu, očito imate interes koji nije programski, već foteljaški. Mi smo jedina opcija u modernoj hrvatskoj političkoj povijesti koja je odustala od pozicija saborskih zastupnika i ministara i odlučila ići u nove izbore. Pokazali smo da nismo opterećeni pozicijama, više nam znači nacionalni interes – nastavio je.

Most još nije razgovarao o kadrovskim pitanjima s HDZ-om

Ponovio je kako o kadrovskim pitanjima s HDZ-om nisu razgovarali te kako nije istina niti da im je ta stranka nudila četiri, niti da su oni tražili pet ministarstava. – Nije točno ni da smo u sukobu oko Ministarstva gospodarstva. Kadrovska pitanja riješit ćemo za pregovaračkim stolom, a ne preko medija – istaknuo je, ne odgovorivši tako ni na pitanje jesu li spremni preuzeti Ministarstvo gospodarstva.

S HDZ-om rade, rekao je, na izgradnji međusobnog povjerenja.

– Most ima razloga biti oprezan prema HDZ-u, svi znaju zašto, a razumijemo i oprez kolega iz HDZ-a jer su pojedinci stekli dojam da smo tvrdi u stavovima i nismo spremni prihvatiti argumente. Jedni druge u tome sada razuvjeravamo – zaključio je Šimić.

>> Beljak o davanju potpore HDZ-u: Čuo sam se s Milanovićem i shvaća moj potez. I on bi isto napravio

>> Evo što je Beljak sve govorio o HDZ-u za vrijeme i nakon kampanje

Komentara 17

MA
Marko1337
15:50 21.09.2016.

Iz svega viđenog, MOSTovcima su najvažniji foteljaški interesi

Avatar kravata
kravata
16:17 21.09.2016.

Kaje gospodine simicu tresu vam se gace jer znate da vam ucijena ovaj puta nece proci.

BE
berija
16:17 21.09.2016.

Mi, hrvatski državljani, imamo pravo biti, ne oprezni prema MOST-u, već zazirati od MOST-a jer: - MOST ne pregovara, nego uvjetuje; - MOST radi nezakonite stvari; - MOST u svima vidi lopove i prevarante osim u članovima MOST-a; - MOSTMOST uvjetuje neprovedivim uvjetima; - MOST nije dosljedan; - MOST nema unutrašnju demokraciju. - Zbog svih ostalih navedenih i nenavedenih razloga, racionalnih, iracionalnih, vjerskih, revolucionarnih, znanstvenih, neznanstvenih i inih. - Ne postoji ni jedan razlog zbog kojeg bi bilo tko mogao vjerovati MOST-u. - Postoji neizmjerno mnogo razloga da nitko ne vjeruje MOST-u. - MOST je najklijentelističkija i najfoteljaškija grupa ljudi u Hrvatskoj, Europi, svijetu, ovom i ostalim svemirima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije