Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbor Večernjeg lista

Osoba godine Dubravka Glavaš: Nagradu posvećujem svim samohranim majkama

osoba godine
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/21
15.01.2014.
u 12:54

Dubravka Gavaš nezaposlena je Vinkovčanka koja je dobrovoljno dala otkaz u tvrtki Unidal da bi posao zadržala samohrana majka dvoje djece

Nezaposlenu Dubravku Glavaš, Vinkovčanku koja je u veljači prošle godine dobrovoljno dala otkaz u tvrtki Unidal kako bi posao zadržala samohrana majka dvoje djece Đurđica Švigač, Večernji list izabrao je za osobu godine. Dubravka Glavaš nagradu je uz suze posvetila svim samohranim majkama.

Ni sindikalisti se ne sjećaju da je netko svoje radno mjesto prepustio drugome. Takav je izraz radničke solidarnosti rijedak, posebice danas i osobito u gradu u kojemu je gotovo 8000 nezaposlenih. Dubravka nije puno razmišljala kad je čula da joj prijateljica ostaje bez posla te je direktoru odmah ponudila da otkaz dobije ona.

– Kad sam čula Đurđičino ime, bilo mi je jako teško jer znam njezine obiteljske prilike i životnu priču. Nešto se u meni prelomilo i u trenutku sam odlučila – rekla je poslije Dubravka, koja je i danas nezaposlena.

Odlična poruka javnosti

Da je njezin izbor odlična poruka javnosti, poziv na optimizam i nadahnuće da budemo bolji, složili su se okupljeni gosti na dodjeli nagrade. Direktor sadržaja Večernjeg lista Dražen Klarić izjavio je da je karizma poveznica svih nominiranih za osobu godine – jer su svi oni imali hrabrosti, volje i odlučnosti povući neke poteze. Isto je zaželio svima da bi nam nova 2014. godina bila bolja od prethodne.

Glavni urednik Večernjeg lista Goran Ogurlić kazao je da je ime pobjednice i poruka društvu.

D. Glavaš jednoglasno je izabrao žiri od 11 članova (šestero novinara Večernjeg lista: Ljubica Gatarić, Marinko Jurasić, Zdravko Milinović, Milan Ivkošić, Bojana Radović, Žarko Ivković, zatim Pero Lučin, Julijana Matanović, Božo Skoko, Sanja Vejnović i Maruška Vizek).

Žiriju pomoglo 18.000 čitatelja

Osim Dubravke Glavaš, kandidati za osobu godine bili su dvoje političara (Mirela Holy i Slavko Linić), dvoje sudaca (Jasna Omejec i Radovan Dobronić), dvojica pilota (Zvonko Šitum i Ivan Ivanković), znanstvenica Vernesa Smolčić, glumica Zrinka Cvitešić, sportašica Sandra Perković te poduzetnik Ivo Usmiani. Pobjedniku pripada plaketa Večernjeg lista, a finalistima posebno priznanje.

Stručnom Večernjakovu žiriju u odluci je uvelike pomoglo više od 18.000 čitatelja koji su za svoje favorite glasovali na našem webu.

Predsjednik žirija i izvršni urednik Večernjeg lista Žarko Ivković rekao je da su kandidati učinili puno za naše društvo i pomogli da se osjećamo plemenitije.

– Sa zadovoljstvom mogu reći da smo osobu godine izabrali jednoglasno – rekao je Ivković.

>> Večernjakov izbor: Tko je osoba godine?

Komentara 43

Avatar Maximilian Jure Kučina
Maximilian Jure Kučina
13:24 15.01.2014.

Jedino je D.Glavas bila dostojna i kandidature i pobjede. U njoj nekako vidim i cijeli nas narod koji je izlozen na milost i nemilost sefovima,politicarima,drzavnom aparatu i svim onim "prominentima" koji narodu svakoga dana rade o glavi jer ga ostavljajuu bez posla,bez place,bez doma,bez kruha,bez nade.....

Avatar Feniks
Feniks
14:21 15.01.2014.

Je li žena dobila novčanu nagradu? Papir nije jestiv!

SA
samazg
22:22 14.01.2014.

Narod je rekao tko je osoba godine! To što mediji igraju igre bez granice samo nas nasmijava... Uzalud vam trud svirači, tragikomični ste s ovim likovima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije