Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u slast

Evo kako je Areta Ćurković naučila peći kolače, isprobajte ovaj recept za karamel tortu

Areta Ćurković, torta
Foto: PR FOTO
1/4
03.10.2016.
u 12:45

Mirjana Špoljar, brand ambasadorica Zvijezda margarina, zasladila je subotu posjetiteljima Super Konzuma Portanova u Osijeku i na cooking showu otkrila trikove uz koje kolači svaki put uspiju

Nakon Zagreba i Rijeke i Osječani su dobili priliku otkriti sve tajne uz koje kolači uvijek uspiju i to na cooking showu s Mirjanom Špoljar.

Trostrukoj prvakinji hrvatske u slastičarstvu u pomoć je priskočila glumica Areta Ćurković, a dvije ljubiteljice slatkih poslastica brzo su se složile da nema boljeg od domaćih slastica jer baš svaka ima svoju osobnost.

Mirjana je Areti pokazala kako napraviti košarice od prhkog tijesta koje se topi u ustima, i otkrila kako da košarice lako ispadnu iz kalupa.

- Prhko tijesto obavezno mora „odmoriti“ u hladnjaku, a ne smijete ga previše mijesiti jer će se raspasti. Najbolje će uspjeti uz margarin koji je nešto mekši nego onaj sobne temperature, a upravo će margarin pomoći i da košarice glatko kliznu iz kalupa, otkrila je slastičarka koje je tijekom karijere, koja traje već više do dva desetljeća, radila slastice za kraljeve, prinčeve te slavne glazbenike i glumce.

Isprobajte recept za karamel košarice kojima je subotu Osječanima zasladila brand ambasadorica Zvijezdinih margarina.

Foto: PR FOTO

Tijesto:

Zvijezda stolni 20 dag

Šećer u prahu 10 dag

Vanilin šećer 1 kom

Jaja 2 kom

Brašno 30 dag

(pola oštro, pola glatko)

Kakao u prahu 5 dag

Prstohvat soli

Omekšali Zvijezda stolni sobe temperature pomiješamo sa šećerom u pranu i vanilin šećerom. Kad se sastojci spoje dodamo jaja, bračno koje smo prosijali s kakaom u pranu i prstohvat soli. Tijesto oblikujemo, prekrijemo prozirnom folijom i ostavimo u hladnjaku na 30 minuta. Izvadimo tijesto iz hladnjaka, razvaljamo na pobrašnjenoj površini debljine 4 mm. Utisnemo tijesto u kalup i zamrznemo na otprilike 2-3 sata. Pećnicu ugrijemo na 180 ºC i pečemo smrznuto 6-7 minuta. Pečeno tijesto ohladimo pa zatim stavljamo kremu.

Krema:

Šećer kristal 150 dag

Slatko vrhnje 2,5 dcl

Zvijezda stolni 150 dag

Šećer rastopimo u karamel. Smanjimo vatru i dodamo slatko vrhnje. Miješamo na laganoj vatri sve dok se šećer ne spoji sa slatkim vrhnjem. Maknemo s vatre i ohladimo. Zatim dodamo omekšali Zvijezda stolni i miješamo sve dok se smjesa ne spoji. Kremu ulijemo u ohlađeno tijesto i vratimo u hladnjak na otprilike pet sati. Ohlađenu tortu skinemo iz kalupa i dekoriramo polovicama oraha koje smo prepržili otprilike 10 minuta u pećnici na 170 ºC.

>>Poznate mame pripremaju zimnicu. Evo njihovih najdražih recepata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije