Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'The food people'

Zavirite u milanski Expo 2015. i ljudske skulpture u nadnaravnoj veličini

Expo Milano
Foto: Mihael Arkeman
1/3
24.08.2015.
u 09:04

EXPO više prikazuje stanje duha, kreativnost, bajkovitost ljepote mnogobrojnih kutaka planeta, nego što nudi rješenja kako prehraniti 870 milijuna pothranjenih stanovnika i kako smanjiti broj od 2,8 milijuna koji umiru od izravnih posljedica prežderavanja

Proklamirana misao vodilja Milanskog EXPO-a 2015 „Feeding the Planet, Energy for Life“, ostaje pomalo u sjeni paviljona i instalacija, arhitektonskih remek-djela, spektakularnih predstava, glamuroznih društvenih i političkih pratećih događanja najvažnije svjetske izložbe ovog desetljeća – "The food people", djelu dizajnera Dante Ferettija.

U vrijeme trajanja izložbe, od 1. svibnja do 30. listopada 2015, očekuje se 20-ak milijuna posjetitelja. I dok same sudionice izložbe reprezentiraju šarolikost i različitosti našeg malog planeta, posjetitelji su selektirani već cijenom ulaznice od 39 EUR. 

Upravo tu ulaznicu kupio je i kolumnist portala Krenizdravo.hr i krenuo u istraživanje Expoa 2015. u Milanu na kojem, uz 145 zemalja sudionica, Hrvatska nije jedna od njih koja je tu pronašla svoje mjesto.

EXPO više prikazuje stanje duha, kreativnost, bajkovitost ljepote mnogobrojnih kutaka planeta, nego što nudi rješenja kako prehraniti 870 milijuna pothranjenih stanovnika i kako smanjiti broj od 2,8 milijuna koji umiru od izravnih posljedica prejedanja.

Prvi uvod teme i karaktera izložbe doživljava se na samom ulazu, susretom s grupom polikromatskih ljudskih skulptura u natprirodnoj veličini. 

Očima Mihaela Akremana zavirite i vi u svijet ovogodišnjeg Expoa klikom na članak na portal u Krenizdravo.hr

>>Novi svjetski rekord: Talijani ispekli pizzu dugu kilometar i pol

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije