Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U slast!

Zasladite se kesten roladom s bananama

rolada
Foto: Thinkstock
17.02.2014.
u 17:00

KOmbinacija čokolade i banane nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ali zasigurno neće ni ova kombinacija.

U odgovarajućoj posudi pomiješati 150 g šećer asa 3 žlice vode i kuhati dok se šećer ne otopi. U otopljeni šećer dodati 2 žlice ruma, 100 g maslaca, 150 g mljevenih oraha i 500 g kesten pirea, te dobro izmiješati kako bi se dobila kompaktna smjesa. Pripremljenu smjesu nanijeti na foliju, pa istanjiti i oblikovati pravokutnik.

Na početak duže strane pripremljenog pravokutnika složiti 2 banane, te zarolati.. Posebno pomiješati 50 g maslaca,50 g čokoladu, 2 žlice kakaa i 3 žlice ulje, pa kuhati na pari dok se ne dobije kompaktna smjesa. Pripremljenu glazuru preliti preko rolade i

staviti ju u hladnjak da se stegne.

>>Zalogajčići slasti i strasti: Pripremite tortu Valentino i biftek iznenađenja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije