Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
put pod noge

TOP 10 mjesta u Londonu koja morate posjetiti. Izabrala Petra Nižetić

Petra Nižetić
Foto: Privatni album
1/4
26.09.2014.
u 08:00

Zanimljiv vodič Petra je osmislila tijekom predstavljanja kolekcije adidas Originals by Rita Ora

Poznata voditeljica i modna blogerica Petra Nižetić nedavno se vratila iz Londona u kojem je provela nekoliko nezaboravnih dana.

Osim što je uspjela dobro proučiti svaki kutak ovog prekrasnog grada, Petra je imala prilike upoznati fantastičnu pjevačicu Ritu Oru i bila je jedna od prvih Hrvatica koja je uživala u novoj adidas Originals kolekciji by Rita Ora.

Za Fashion.hr Style Community, Petra donosi top 10 destinacija koje svakako trebate posjetiti ako vas putevi uskoro odvedu do Londona.

1. ISTOČNI LONDON

Istočni London pokazala mi je naša umjetnica Oko koja tamo ima svoj atelje i koja je upravo u to vrijeme imala novi photoshooting za adidas Originals ZX Flux kampanju čija je ambasadorica.

Na trenutak sam pomislila da sam u Berlinu zbog ludo oslikanih fasada, pa u Amsterdamu zbog šarenih brodića u kojima ljudi žive, a kad je stol pored nas, u jednoj preslatkoj galeriji/restoran uz rijeku, sjeo Russell Brand onda sam shvatila da smo ipak u Londonu.

2. CAMDEN

Odlazak u London nije potpun ako barem jednom ne posjetite legendarni market na kojem možete naći sve; od igle do lokomotive, cjenkati se, papati finu organsku hranu na cesti i uživati u različitostima svih vela i dezena.

Foto: Robert Demo

3. TATE MUSEUM / SOUTH BANK

Draž Londona je u tome što nema apsolutno nikakve šanse da ne pronađeš nešto za sebe. U Tateu sam posjetila veliku izložbu mojeg omiljenog umjetnika Henrija Matissa koja me potpuno raspametila i poslije koje sam sebi dolazila šetajući južnom stranom Temze.

Foto: Robert Demo

Tamo me pak presrela eklektična instalacija Agape. Ulaz je uokviren neonskim motivima i riječima, uključujući i dio citata borca za ljudska prava Martina Luthera Kinga Jr. koji glasi: "Odlučio sam ostati s ljubavlju."

4. NOTTING HILL / 20TH CENTURY THEATRE i MODE

To su neka od mjesta koja sam obišla u sklopu 26 i polsatnog druženja s pjevačicom Ritom Orom, koja je nedavno u Londonu premijerno predstavila svoju novu kolekciju za adidas Originals. Tako smo prvo posjetili 20th Century Theatre, predivno malo kazalište koje je pretvoreno u restoran, gdje nas je 40-ak novinara i blogera iz cijeloga svijeta imalo priliku ćaskati s Ritom, fino papati i slušati odličan bend koji je svirao poznate pop hitove u vlastitom aranžmanu.

Sutradan smo posjetili diskoteku Mode, također u Notting Hillu. Stari avion visi s plafona, prave orgulje se izdižu iz dj pulta, a ekipa kao da ju je sam Leigh Bowery oblačio prije izlaska.

5. BOX

To je noćni klub u Sohou koji je slavu stekao po vrlo eksplicitnim i rubnim burlesque i cabaret nastupima. Fotići su striktno zabranjeni, a ući unutra je gotovo pa nemoguća misija. Osim, ako znaš ljude koji znaju ljude.

Ostale top destinacije potražite na portalu Fashion.hr.

>>Sudjeluj u foto natječaju i osvoji cool adidas Originals nagrade

>>Zavirite u ormar Petre Nižetić: Često kupujem stvari, a ne znam hoću li ih ikada nositi

Komentara 2

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
08:23 26.09.2014.

Ja bi platio da neidem u London i to redovito sebi radim.

DU
Deleted user
15:04 29.09.2014.

Gdje vam je tih top 10 mjesta? Nikako ih ne mogu izbrojati 10. Veli Petra da je pomislila da je u Berlinu ili Amsterdamu, a kad je vidjela Russel Branda shvatila je da je u Londonu. A Russel Brand nene može biti u Berlinu ili Amsterdamu??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije