Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slano&Slatko recepti

Kratko pečeni filet tune u korici od sezama idealan je prijedlog za današnji ručak!

slano&slatko
Foto: Danijel Berkovic/PIXSELL
30.10.2015.
u 11:00

Savjet plus: Odaberite neko fino ulje i aceto kojim ćete dodatno začiniti ovo sjajno jelo chefa Andreja Barbierija

Sastojci: 

500 g očišćenog fileta tune, 200 g raznih mladih salatica, kapare, masline, razne mladice, pinjoli, tostirane bučine sjemenke, teriyaki umak, reducirani aceto balsamico, wasabi sezamove sjemenke, 4 krumpira, 1 jaje, 1 dl vrhnja za kuhanje, Grana Padano

Vrijeme pripreme: 20 minuta (zahtjevnije)

Priprema: 

Od kuhanih pa protisnutih krumpira, jaja, vrhnja i sira te začina po ukusu napravite podatnu smjesu. Vadite žlicom i stavite u male kalupe (možete upotrijebiti i onaj veći za pečenje muffina, ali ga ne punite do vrha, već samo do trećine) pa ispecite male nabujke koje ćete poslužiti kao podlogu uz tunu. Od povrća, mladica i sjemenki napravite aromatičnu salaticu. Svježi lijepi komad tune samo s jedne strane uvaljajte u sjemenke sezama i vrlo kratko (2 minute po svakoj strani) pecite na roštilju ili željeznoj tavi. Pripazite da je ne prepečete i da ne posivi. Pažljivo narežite filet koji u sredini treba ostati ružičast. Poslužuje se tako da se kao podloga stavi nabujak koji se prekrije salaticom, a na nju se slože komadi tune. 

U slast!

>>Njegova kuhinja nadmašuje sva očekivanja, a svaki slijed doživljaj je koji časti oči i nepce

>>Tartufi, gurmanski dragulji iz šume Velog Jože

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije