Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nadomak Italije

Na odmor u Sloveniju? Otkrijte čari Portoroža

Portorož
Foto: Thinkstock
26.06.2014.
u 10:37

Odvažite se po predviđenim stazama otići do Pirana. Ovaj biser slovenskog primorja uskih kaldrmi, oživljen sunčanim mediteranskim fasadama, prizor je koji se ne zaboravlja.

Portorož, smješten nadomak Italije (avanturisti i šopingholičari će začas stići do Trsta), najposjećenija je turistička destinacija Slovenije.

Dinamiku brdovitog gradića, mediteranskog stila i bogatog zelenila možete osjetiti u brojnim zabavnim parkovima, na teniskim terenima i u nezaboravnom provodu u Grand casinu. Ukoliko vas vrijeme posluži, hladni, ali sunčani dani, idealni su za šetnje uz more. Ili možete izabrati bicikl.

Odvažite se po predviđenim stazama otići do Pirana. Ovaj biser slovenskog primorja uskih kaldrmi, oživljen sunčanim mediteranskim fasadama, prizor je koji se ne zaboravlja. Ukoliko se nađete u ovom gradiću, punom crkvi, muzeja i galerija, obavezno popite kavu na središnjem trgu i probajte domaću slanu čokoladu Solče, koja se proizvodi u obližnjoj Piranskoj solani.

Tradicionalan način dobivanja morske soli dijelom je i dalje zastupljen, a manualni način proizvodnje, karakterističan za 14. stoljeće, možete upoznati u Muzeju solane.

>>Vodič za savršeni vikend: Evo kako možete ponedjeljak dočekati - sretni

>>Znate li kako u Italiji sresti Georgea Clooneya?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije