Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prezaposleni

Kako se zdravo hraniti na poslu ako nemate vremena

Akademija zdravog kuhanja
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/9
09.05.2015.
u 09:00

Misao vodilja Akademije je demistificirati kuhanje i učiniti ga zabavnim za sve, a organizatori radionice su Centar za kulturu prehrane, Ordinacija.hr i Večernji list.

Nakon uspješnih ciklusa radionica o detoksikaciji, zdravom kruhu, zdrav(ijim) slasticama i maštovitoj pripremi ribljih jela, Akademija zdravog kuhanja predstavlja novi niz radionica naziva "Zdravo kuhanje za (pre)zaposlene", i to u suradnji s Marex­gelom.

Misao vodilja Akademije je demistificirati kuhanje i učiniti ga zabavnim za sve, a organizatori radionice su Centar za kulturu prehrane, Ordinacija.hr i Večernji list.

"Najviše me iznenadilo to što smrznuto povrće može biti zdravo i prepuno nutrijenata! Čak sadrži više hranjivih tvari nego ono koje kupimo u trgovini, koje je stajalo ubrano deset­petnaest dana i gotovo izgubilo sve vrijedno u sebi. A njegova priprema je

fenomenalna: nema čišćenje, sjeckanja...", otkrila nam je Senka Knežević, jedna od polaznica radionice.

"Služali smo o kuhanju za prezaposlene, a takva sam i ja! Kuham za supruga i sina, koji često nosi hranu na posao, što je i finije i zdravije. Ova je radionica fenomenalne jer vidite kako lako možete pripremiti tri­četiri jela za svega 30 minuta", rekla nam je Senka, inače odgajateljica u vrtiću.

Dodala je: "Posebno upečatljiva mi je ostala informacija da jedna čokoladica sadrži istu količinu šećera kao i šest kilograma kupusa!". S njenim se impresijama radionice složila i Lukrecija Lara Vrnogra, magistra politoloških znanosti: "Uživala sam u divnom društvu ljudi koji žele poboljšati svoj život i saznala kako si olakšati posao kod kuće. Naime, doma dolazim tek oko 19 sati, moj ritam života nije toliko sportski i zahtjevno mi je sve uskladiti. Prošećem svoju 11­godišnju Goldy, radim još navečer... ali volim priopremiti svježu hranu i svaki dan nešto skuhati". Priznaje da je zaljubljenica u kuhanje, a tu je ljubav naslijedila od pokojne bake i majke, koja je vrhunska kuharica "po bečkom štihu".

Polaznici su pripremali njoke sa smrznutim povrćem i svježim bosiljkom, juhu pod povrća,  vidjeli su koliko je malo vremena potrebno za napraviti domaću granolu, prepunu zdravih grickalica.

"Apsolutno bih preporučila ovu radionicu svakome tko ima volje, duha, imalo kreacije u sebi. Slušate tuđa iskustva i shvatite kako si i vi možete olakšati stvari i život učiniti zdravijim", rekla nam je Lukrecija, koju je impresionirala prezentacija voditeljica Vanje Varge i Anje Bajt.

Ako i vas zanima na koji način možete organizirati svoje obroke i svakog dana jesti zdravo i ukusno na poslu, prijavite se za radionicu Akademije zdravog kuhanja. Radionice se održavaju svakodnevno do 16. svibnja – ponedjeljkom, srijedom, četvrtkom i petkom od 18 do 20 sati, a subotom od 10 do 12 sati u Centru za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb.

Cijena jednodnevne radionice je 180 kuna, a osim vrijednog iskustva planiranja zdravih obroka za radni tjedan, svi polaznici dobivaju diplomu Akademije i dar Večernjeg lista – set kuharica Veljka Barbierija te poklon­paket proizvoda tvrtke Marex­gel.

Svoje mjesto rezervirajte najkasnije dan ranije na e­mail info@kulturaprehrane.hr, telefon 091 481 44 66 ili putem Facebook profila Akademije zdravog kuhanja.

O Marex­gelu

Tvrtka Marex­gel d.o.o. za proizvodnju hrane, pića, graditeljstvo, trgovinu i ugostiteljstvo bavi se proizvodnjom sladoleda i dubokosmrznutih njoka te distribucijom drugog smrznutog asortimana poput smrznutog povrća, ribe i ostalog tijesta. Tvrtka je  zastupnik brendova: Nestle (sladoled), McCain (pomfrit), YSCO sladoled), Delifrance (kroasani, peciva) te Ardo (smrznuto povće).

Njoki spadaju u kategoriju namirnica koje su izuzetno omiljene, jer su ukusni, jednostavni za pripremu, a mogu se kombinirati s mnoštvom umaka i preljeva. Njoki su u Hrvatskoj omiljeni "ma gdje bili“ ­ pogotovo u Dalmaciji i Istri, dok se u kontinentalnoj Hrvatskoj pojavljuju u formi valjušaka. Obavezan su dodatak tradicionalnom blagdanskom ugođaju, a neizostavni su u dalmatinskoj pašticadi.

Receptura za izradu njoka je vrlo jednostavna, ali njoke nije lako napraviti. Po skuhanim njokima procjenjuje se najbolji kuhar!

Marex­gel proizvodi nekoliko vrsta njoka:

• Njoki, krumpirovi njoki

• Njoki s povrćem (rajčica, špinat)

• Njoki s gljivama

• Njoki s ružmarinom

Ovi proizvodi se poizvode u komecijalnim pakiranjima od 500, 1000 i 2500 grama, a na tržištu se krajnjem potrošaču plasiraju kroz maloprodajne mreže (trgovačke lance) te putem veleprodajnih i HoReca kanala. Smrznuti krumpirovi njoki danas su dio asortimana preko 500 trgovina. To su Spar, Interspar, Metro, Plodine, Konzum, Billa, Tommy te lokalni lanci Zadarske županije Sonik i Bakmaz. Njoki Marex­gela su njoki proizvedeni od kvalitetnih sirovina, po tradicionalnoj recepturi, a sve je praćeno visokom kvalitetom u svim fazama proizvodnog procesa.

Proizvod je 100 posto od krumpira; njoki se brzo i jednostavno pripremaju (čime štedite vrijeme), a nećete se ni udebljati jer je kalorična vrijednost na 100 grama njoka upola manja od kalorične vrijednosti 100 grama ostale tjestenine.  Proizvedeni po izvornoj recepturi temeljenoj na tradiciji Mediterana i Dalmacije, svježe zamrznuti (bez konzervansa), zdravi „da zdraviji ne mogu biti“. Ovakve njoke još niste jeli.

U slast!

>>Prezaposleni ste da biste razmišljali o hrani na poslu? Imamo pravu stvar!

>>Naučite sve tajne pripreme dobrog i zdravog kruha na radionici Akademije zdravog kuhanja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije