Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odmor iz snova

Jeste li ikada poželjeli otići na safari u Saharu?

Sahara
Foto: Thinkstock
11.06.2014.
u 10:45

Poznat kao zemlja pustinje, deva i beduina, Jordan skriva veličanstvene planine i plaže koje će vas ostaviti bez daha

Avantura na pragu Sahare, safari džipovima po pustinji, posjeta oazi (Chebika, Tamerza, Tozeur), jahanje deva, posjeta Matmati berberskom naselju nešto je što, ako si možete priuštiti, nikako ne smijete propustiti.

Ljubiteljima pustinje nude se i izleti u romantični Maroko i u jednu od najgostoljubivijih i najmirnijih zemalja svijeta, Jordan, koji je samo negostoljubiv krajolik spasio od navale turista.

Poznat kao zemlja pustinje, deva i beduina, Jordan skriva veličanstvene planine i plaže koje će vas ostaviti bez daha. Ako dodamo stare palače, crkve i golemo kulturno bogatstvo, stvarno nema razloga da odustanete od posjeta ovoj zemlji. Jahanje deva, druženje s nomadima uz logorsku vatru, posjeti Berberima, starom i miroljubivom narodu - trogloditima, čiji pripadnici još uvijek žive u nastambama ukopanima u pijesak, vožnja džipovima po pustinjskim dinama samo su dio pustinjske avanture.

Jedino u tišini pustinje mi koji dolazimo iz bučne svakodnevice, zakrčenih prometnica i nebodera okruženih smogom možemo shvatiti koliko trebamo mir.

>>U srcu sezone na vulkanske otoke na kojima su se odmarali i bogovi

>>Izaberite pravu užinu kad putujete, bilo da je to autom, brodom ili avionom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije