Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rastu zazubice

Isprobajte ovaj aromatični kolač s mandarinom

kolač s mandarima
Foto: Thinkstock
19.02.2014.
u 12:00

Jednostavna priprema, a sočan kolač

Sastojci

120 g maslac, 120 g šećera, 2 jaja, 5 mandarina, 120 g brašna, 2 žličice kvasca, 80 g šećera

Priprema:

Umutite omekšani maslac sa šećerom, dodajte dva jaja, sok od jedne mandarine i brašno pomiješano sa dvije žličice kvasca. Podijelite smjesu u 18 kalupa u obliku naprstka (promjera 4 cm i visine 4,5 cm) dobro namazanih maslacem. Pecite kolače 20 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 175 stupnjeva. U međuvremenu pripremite glazuru tako što ćete na srednjoj vatri kuhati 80 g šećera sa sokom od četiri mandarine dok ne dobijete gustu smjesu (glazura bi trebala biti gotova u isto vrijeme kada kolači budu pečeni).

Izvadite kolače iz kalupa i ostavite ih da se ohlade. Potom prelijte topao sirup preko kolača, pa ih nakon toga poslužite.

>>Uvijek poželjna: Pita s jabukama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije