Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi broj najslađeg časopisa

Blagdani počinju uz Slano&Slatko

Slano&Slatko
Foto: VL
18.11.2015.
u 09:19

Vrijeme je kolinja, priprema za blagdane i pečenja sitnih kolača. Pripremite se uz priče i savjete koje donosimo u novom broju, u subotu za 5 kuna uz Večernji list

Petica kolo vodi, a petica je – za pet! Novi, peti broj magazina Slano&Slatko, tiska se i u subotu će se naći na kioscima i u rukama gurmana i ljubitelja dobrog štiva. Želeći iz prve ruke prenijeti iskustva iskusnih kuhara, ugostitelja i chefova, zaputili smo se u potragu za pričama i recepturama.

Otišli smo do Mačkovca, u restoran Mala hiža te donosimo detalje kako se rade najbolje krvavice – ili kako ih u Međimurju zovu – ćurke, bijele i crne. U Maloj hiži njeguju tradicionalnu međimursku kuhinju i korak po korak naučili su kako se pripremaju domaće kobase, prezvuršt, meso z tiblice, ali i obroci koji se pripremaju u vrijeme kolinja, jer – ne zaboravimo – radnike valja nahraniti.

Na drugoj strani, u Istri, najbolje znaju kako pripremiti bakalar. Milena Stefanov tri desetljeća bavi se pripremom ove za Badanjak neizostavne ribe, a njezin sin Aleks objasnio je kako razlikovati bakalar od jeftinih i manje kvalitetnih sušenih riba iz Sjevernog mora. U Veneciji smo potražili priču o tome kako je bakalar dospio na naše obale, a donosimo i sjajne recepte kako pripremiti ovu zanimljivu ribu.

U ovom broju ne propustite nagradnu igru u kojoj možete osvojiti vrijedne kućanske aparate marke Gorenje, a kako do nagrada, doznajte u novom broju magazina koji vas očekuje na kioscima u subotu 21. studenoga za samo 5 kuna u paketu uz Večernji list.

Foto: VLm

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije