Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za avanturiste

Ono kad krenete na odmor, pa završite u zatvoru. I platite to masno

Oxford zatvor
Foto: Oxford Prison
1/7
29.04.2014.
u 13:43

Malmaison je poznat po visokim standardima usluge i smještaja, pa je i ovaj hotel, smješten u slikovitoj tvrđavi iz 1701. godine koja se nalazi u centru grada, zapravo hotel visoke kategorije

U posljednje vrijeme vlada trend da se napušteni zatvori pretvaraju u hotele, i to vrlo zanimljive, a ponekad i luksuzne.

Jedan takav hotel otvorila je i kompanija Malmaison, i to u zatvoru u Oxfordu. Malmaison je poznat po visokim standardima usluge i smještaja, pa je i ovaj hotel, smješten u slikovitoj tvrđavi iz 1701. godine koja se nalazi u centru grada, zapravo hotel visoke kategorije.

Ovdje je snimana serija „Ženski zatvor“. Do 1996. Malmaison je bio zatvor, a hotel je otvoren 2006.

Soba se mora rezervirati i do dva mjeseca unaprijed jer je interes za 94 sobe golem. U hotelu vlada autentična zatvorska atmosfera, s bijelim rešetkama na vratima, a sobe imaju originalni izgled ćelija (naravno, stiliziran i prilagođen hotelskom smještaju visoke klase). Noćenje u prosjeku stoji 177 funti na noć za sobu, odnosno oko 1600 kuna.

Straže ipak nema, a hrana je odlična. Hotel ima četiri zvjezdice.

>>Hotel od leda koji se svake godine otopi i ponovno gradi

>>Nemate novca za hotel? Zašto ne biste prespavali na nečijem kauču?

 

 

Komentara 2

T1
t111
14:14 29.04.2014.

mogli bi nasi politicari i neki manageri javnih poduzeca na privikavanje malo... iako, u nasim zatvorima luksuz malo veci, nasi i golf igraju...

Avatar tajar
tajar
14:35 29.04.2014.

Ja se osobno ne bih osječao ugodno na mjestu ljudskih stradanja i patnji, makar to bio sada luksuzni hotel.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije